ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde belediyenin yaptırdığı, 'Belediye Başkanları Anıtı'nda, 1961 Anayasası'na göre halk oylarıyla seçilen mevcut Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık'ın da aralarında bulunduğu 3 başkanın büstü yer aldı. Başkan Posbıyık, "Halil Posbıyık heykelini dikti" eleştirilerine, "Beni Türkiye değil dünya tanıyor. Hiç meşhur olma gibi bir derdim yok. Ayrıca ihtiyacım da yok" diye cevap verdi.
Ereğli Belediyesi'nin Devrim Bulvarı üzerinde yaptırdığı, Belediye Başkanları Anıtı tamamlandı. Anıtta, halkın oylarıyla seçilen Dündar Güçeri, Ruhi Cöbekoğlu ve mevcut Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın büstleri yer aldı.  Ereğli'nin Osmanlı dönemi belediye başkanları ve 1924 Anayasası'na göre meclis oylaması ile seçilen belediye başkanlarının fotoğrafları ve isimleri, 1960 ve 1980 askeri müdahale dönemi belediye başkanları ile Halil Posbıyık'ın 2007 genel seçimleri öncesi milletvekili adaylığı nedeniyle istifa etmesinin ardından belediye meclisi tarafından seçilen Ak Parti'li Murat Sesli'nin de sadece ismine anıtta yer verildi.
'HEYKELİNİ DİKTİ' ELEŞTİRİLERİNE CEVAP
Başkan Halil Posbıyık, bazı çevrelerin, "Halil Posbıyık heykelini dikti" şeklindeki eleştirilerine cevap verdi. Başkan Posbıyık, sivil toplum kuruluşlarından gelen bu tür kültürel içerikli teklifleri değerlendirdiklerini, Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıtı'nı da bu şekilde ilçeye kazandırdıklarını hatırlattı. Aynı şekilde Belediye Başkanları Anıtı'nı da bir sanat kurumunun teklif ettiğini ifade eden Başkan Posbıyık, şöyle konuştu:
"Anıtta yer alan belediye başkanları içerisinde sadece 3'ü halk oyu ile seçilmiş. Halkın direk seçtiği belediye başkanlarının büstleri yapıldı ve oraya konuldu. 'Halil Posbıyık heykelini dikiyor' dediler. Beni Türkiye değil dünya tanıyor. Hiç meşhur olma gibi bir derdim yok. Ayrıca ihtiyacım da yok. Bunun için de bir hazırlığa girmeye ihtiyacım yok. Bana mahallelerden yalvarıyorlar, 'yaptığın eserlere ismini koy' diye. Asla bir yere ismimi koydurmuyorum. Koydurmam da mümkün değil. Böyle şeylere ihtiyacım yok. Bu anıtın Ereğli'ye bir renk kattığına inanıyorum."