BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, "Çözüm sürecini sürdürüken 'Hangi pazarlığı yaptın, hangi tavizi verdin?' diye iftira atıyorlar. Hiçbir taviz vermediğimizi, hiçbir pazarlık yapmadığımızı onlar da biliyor. Yeter ki hükümetin başarı hanesine puan yazılmasın" dedi. Seçim öncesi provokasyon uyarısında bulunan Erdoğan, "Milletimiz bizi anlıyor ve destek veriyor. Seçim öncesi milli iradeyi zayıflatmak için sahneye konan her senaryo etkisiz hale gelecek" diye konuştu.
Geceyi Edirne'de geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konakladığı otelde sabah saat 10.30’da Valiliğin onuruna verdiği sabah kahvaltısına katıldı. Edirneli işadamları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile kahvaltıda biraraya gelen Erdoğan, bir yıldır terörden şehitlerin gelmediğini belirterek, "Bundan dolayı heyecanlanmamız lazım. Barışın güçlenmesi için 'Hangi tavizi verdin, hangi pazarlığı yaptın?' diye bize itham edip, iftirada bulunuyorlar. Hiçbir tavizi vermediğimizi, hiçbir pazarlık yapmadığımızı onlar da biliyor. Bu hükümet meseleyi çözeceğine, analar ağlasın mı istiyorlar? Yeter ki hükümetin başarı hanesine puan yazılmasın" dedi.
SEÇİM ÖNCESİ DİKKAT
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm süreci ile ilgili eleştirilere tepki göstererek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Edirne’ye, ülkeye ne olursa olsun. Biz bunun tam tersini yapıyoruz. Biz kaybedelim, Edirne kazansın, millet kazansın, ülke kazansın. 11 yıldır bu anlayışla hareket ediyoruz. Kardeşliğimizin güç kazanması için gerekirse riski göze alıyoruz. Bundan sonra da ayni cesaret ve kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz. Milletimiz bizi anlıyor ve destek veriyor. Milletin çizdiği yolda, kışkırtma, nifak karşısında milletin duası karşında eriyecek. Seçim öncesi milli iradeyi zayıflatmak için sahneye konan her senaryo etkisiz hale gelecek, millet doğru ile yanlışı birbirinden ayıracak bir ferasete sahip, hakem millet olduğu sürece Türkiye büyüyecek. Milletin hakemlik gücünü güçlendirmeye devam edeceğiz."
Başbakan Erdoğan daha sonra partisinin Edirne Belediye Başkan adayı Ahmet Gülşen’i konuklara tanıttı. Başkan adayı Gülşen, Başbakan Erdoğan’a ok ve yay armağan etti.
PANKARTA GÖZALTI
Bu arada Edirne'de bir inşaatın çatısına izinsiz olarak 'Bu topraklarda Mustafa Kemaller yenilmez' ve 'Tayyip Kim ki!' yazılı pankartları asan Türkiye Gençlik Birliği üyesi 5 kişi gözaltına alındı.