SON DURAĞI KEŞAN OLDU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uzunköprü’den sonra geldiği Keşan İlçesi'ndeki Cumhuriyet Meydanı’nda İpsala, Enez, Gelibolu’dan da gelenlerin katıldığı yaklaşık 3 bin kişiye konuştu. Miting öncesi alanda toplananlar Roman şarkılarıyla coşturuldu. Keşanlı klarnetçi Serkan Çağrı ile Roman sanatçı Balık Ayhan’ın da sahne aldığı toplu açılış törenine katılanlara konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, güçlü bir Trakya’nın Balkanlardaki kardeşlerinin de güçlenmesine katkı sağlayacağını söyledi. Ak Parti iktidarının hasametle işi olmadığını, istismar ile işlerinin olmadığını söyleyen Erdoğan, "Biz Türkiye’ye sevdalıyız. Biz bu millete sevdalıyız Türkiye’ye büyütmek eser kazandırmak istiyoruz" dedi.
İktidarları döneminde okullarda ücretsiz kitap dağıtımı yaptıklarını, öğrenci burslarını arttırdıklarını söyleyen Erdoğan, önceki iktidarların milletin cebine hortum taktığını söyledi. Hükümetin, sağlıkta, ulaştırmada alanlarındaki yatırımlarını anlatan Erdoğan, "Gittiğimiz her yere gönül diliyle, kardeşlik diliyle gidiyoruz. Diyarbakır’da, Bismil’de ne söylediysek Keşan’da aynısını söylüyoruz. 'Tek bayrak, tek vatan, tek devlet' diyoruz. Ama tek millet" diye konuştu.
AK Parti iktidarı döneminde 17 bin kilometre bölünmüş yol yapıldığını belirten kan Erdoğan Çanakkale’ye köprü yapılmasının hazırlıklarının yapıldığını da açıkladı. Başbakan Erdoğan, son zamanlarda bazılarının operasyonlarına yargının cevap vereceğine inandığını da ifade ederek, "Bugün biz beraberiz. Allahın izni ile birlik kardeşlik içinde Türkiye’ büyümeye devam edecek" diye konuştu. Erdoğan ardından partisinin Keşan Belediye Başkan adayı Mustafa Mercan’ı halka tanıttıktan sonra bölgede yapılan tesislerin toplu açılışını eşi Emine Erdoğan ve gezisine katılan bakanlarla birlikte yaptı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının ardından mitinge katılanlara satranç takımı dağıttı. Erdoğan, Keşan İmam Hatip Lisesi’nin yenilenmesini isteyen bir kız öğrencinin kendisine mektup yazdığı yönündeki söylemi üzerine talimat vererek iletişim bilgilerini aldırdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra başbakanlığa ait otobüs ile Keşan Atatürk Stadı'ndan helikopterle saat 17.45’te İstanbul’a hareket etti. 
10 KİŞİ GÖZALTINDA
Başbakan Erdoğan'ın Keşan'a gelişinden saatler önce TGB üyesi 10 kişi, miting alanına girişte polis tarafından gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

Lütfü KARAKAŞ- Engin ÖZMEN- Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne), ()