BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, “Bir defa kız erkek artık karışık yurt dönemini biz kapattık. Şu ana kadar yüzde 75 düzenlemeyi Kredi Yurtlar Kurumu’ndaki çalışmalarımızı da yapmış vaziyetteyiz. Kişilerin müstakil özel evlerinde bir farklı kız, bir farklı genç ikisinin aynı evde kalması ne denli acaba uygun olabilir? Siz kızınıza, oğlunuza böyle bir şeyi hoşgörü ile karşılayabilir misiniz? Kızınıza, çocuğunuza böyle bir şeyi eğer siz uygun buluyorsanız, sizin için hayırlı olsun. Ama eğer bir yasal düzenleme yapılması gerekiyorsa, biz konuyla ilgili yasal düzenlemeyi de yaparız. Şu anda valiliklerin bu konuda İnisiyatifleri varsa, bu inisiyatifleri de kullanması gerekir. Çünkü bunun bedeli yarın, çok farklı bir şekilde bizim karşımıza gelebilir" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya’ya hareketi öncesinde Ankara Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Öğrenci evlerine denetim tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine Başbakan Erdoğan, “Bir defa kız erkek artık karışık yurt dönemini biz kapattık. Şu ana kadar yüzde 75 düzenlemeyi Kredi Yurtlar Kurumu’ndaki çalışmalarımızı da yapmış vaziyetteyiz. Dolayısıyla kızlarla erkeklerin aynı kampusu paylaştıkları yurtlar, aynı yerlerde kalmalarına fırsat verecek yurtlar bundan böyle olmayacak. Ev olayına gelince, bu bir çok şikâyetlerin olduğu, aynı daireyi kız, erkek paylaşımı noktasında ciddi şikayetler var. Bu konuyu ben sizlerin takdirine bırakıyorum. Muhafazakar, demokrat bir iktidar olarak da ne gibi düzenlemeler yapılabilir psikolojik , sosyolojik neticeleri nedir, ne değildir bu çalışmaları yapıp bu şikayetleri değerlendireceğiz” diye konuştu.
“YASAL DÜZENLEME GEREKİYORSA DÜZENLEMEYİ DE YAPARIZ"
Öğrenci evleriyle ilgili gerekirse yasal düzenlemenin yapılabileceğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:
“Kişilerin müstakil özel evlerinde bir farklı kız, bir farklı genç ikisinin aynı evde kalması ne denli acaba uygun olabilir? Siz kızınıza, oğlunuza böyle bir şeyi hoşgörü ile karşılayabilir misiniz? Yok yarın anne olduğunuz zaman veya annesiniz bilemiyorum. Kızınıza, çocuğunuza böyle bir şeyi eğer siz uygun buluyorsanız, sizin için hayırlı olsun. Ama eğer bir yasal düzenleme yapılması gerekiyorsa, biz konuyla ilgili yasal düzenlemeyi de yaparız. Şu anda valiliklerin bu konuda İnisiyatifleri varsa, bu inisiyatifleri de kullanması gerekir. Çünkü bunun bedeli yarın, çok farklı bir şekilde bizim karşımıza gelebilir."
FENERBAHÇE SEÇİMLERİ HAYIRLI OLSUN
Fenerbahçe'nin başkanlık seçimine ilişkin soruyu yanıtlayan Recep Tayyip Erdoğan, “Kulüplerle ilgili herhangi bir söylemde bulunmam doğru değil. Fenerbahçe camiası takdirini bu istikamette kullanmıştır. Bana düşen sadece, hayırlı olsun demektir. Tabii söylenenlerin, vaatlerin ne denli temelinin olup olmadığını herhalde şu bir buçuk yıllık sürem var diyor. Bir buçuk yıllık süre içerisinde Fenerbahçe camiası, görecektir" diye konuştu.
"AÇILIP KAPANMAYAN FASILLARLA İLGİLİ GİRİŞİMLERİMİZ VAR"
AB süreci ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan, “Açılıp kapanmayan fasıllarla ilgili girişimlerimiz var. Temenni ederiz ki açılıp da kapanmayan bu fasıllar da, bu vesileyle bir an önce kapanma sürecine girer" dedi.
"BAKAN ARKADAŞLARIMIZ VERİLEN GÖREVE GİTMEK DURUMUNDADIR"
Yerel seçimlerle ilgili herhangi bir revizyonun söz konusu olmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, “Adaylıklar netleştikten sonra bakan arkadaşlarımızdan aday olması gerekenler olursa, neticeleri görüp ona göre adım atacağız. Bakan arkadaşlarımız da verilen görev neyse, o göreve gitmek durumundadır. O zaman tabi ki o arkadaşlarımızın yerine bir değişiklik yapmamız gerekir" diye konuştu. HT