BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, geçmişte başörtülü öğrencilerin üniversitelere alınmadığını söyleyerek, "Bize hor baktılar. Binlerce kızımız yurtdışında okumak zorunda kaldı. Şimdi ne oldu? Hepsi üniversitelere gidiyor, kamuda çalışmaya başladılar. Var mı bir sıkıntı? Şimdi hepsi el ele geleceğe yürüyor" dedi. Türkiye'nin 2023'e farklı hazırlandığnı kaydeden Erdoğan, "Yapmak istediğimiz, hayalimizdeki, hedefimizdeki Türkiye bu. Bu Türkiye, adını koyuyorum inşallah 'yeni Türkiye' olacak. Özüne rücu eden, özüyle ruhuyla buluşan Türkiye olacak" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde hükümetin bir dizi yatırımlarına ilişkin Muğla Valiliği'nin toplu açılış töreni için Cumhuriyet Meydanı'nda Fethiyeliler'le buluştu. Marmaris'ten helikopterle Fethiye Stadyumu'na inen Başbakan Erdoğan, ardından Cumhuriyet Meydanı'na geçti.
Başbakan Erdoğan'ın ilçeye gelişi öncesinde geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Fethiye'ye Isparta, Burdur, Ankara ve Kars gibi Türkiye'nin birçok ilinden çevik kuvvet polislerinin getirildiği görüldü.
TURKUAZ KARŞILAMA
Başbakan Erdoğan, Fethiye Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören alanında turkuaz renkli halı serilerek karşılandı. Protokol üyeleri için hazırlanan bölümle konuşma ve açılış için ayrılan sahnenin zeminleri de tamamen turkuaz renkten oluşturuldu.
DÖRT BAKANLA GELDİ
Törene, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit ile birlikte Ak Parti Muğla milletvekilleri de katıldı.
İDEOLOJİ DEĞİL HİZMET SİYASETİ
Tören alanında vatandaşları selamlayan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin hiçbir ili, ilçesinde oy oranlarına bakan parti, hükümet olmadıklarını belirterek, "Hakkari'de bizim milletvekilimiz yok diye oraya hizmet vermeyelim diye bir şey yapmadık" dedi. Erdoğan, batı nasıl ihya ediliyorsa doğu ve güneydoğunun da aynı şekilde ihya edileceğini kaydetti.
ENFLASYON PATLAMADI, ÇATLADI
Muhalefet partilerine yüklenen Başbakan Erdoğan, eskiden delikli kuruşla tuvalete gidildiğini belirterek, "Bunların iktidarında 1 milyona tuvalete gidiyorduk. Bunların döneminde paramız pul oldu, dünya aleme bizi rezil ettiler. Biz bu sıfırları atacağız dedik, 'Atamazsınız, enflasyon patlar' dediler. Attık, enflasyon patlamadı, çatladı. Sizden önce enflasyon rakamı üç haneli rakamlara kadar çıkmıştı, şimdi tek haneli" dedi.
KREDİ KARTLARI UYARISI
Faizin en büyük 'canavar' olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bu faiz lobisinin, birilerinin ihya olmasına yaradı bu ülkede. Vatandaşıma hep söylüyorum, bak şu kredi kartlarını almada da lütfen hassas olun. Kredi kartları da faiz lobisinin en büyük kaynağıdır" dedi.
'YENİ TÜRKİYE' VURGUSU
Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bize hor baktılar, kızlarımızı üniversitelere gönderemedik, binlerce kızımız yurtdışında okumak zorunda kaldı. Şimdi ne oldu? Hepsi üniversitelere gidiyor, kamuda çalışmaya başladılar. Var mı bir sıkıntı? Şimdi hepsi el ele geleceğe yürüyor. Geleceğin Türkiyesi yeni Türkiye böyle olacak. Onun için vatandaşların hepsine eşit duran Türkiye 2023'e farklı hazırlanacak. 2053, 2073 daha farklı olacak. Yapmak istediğimiz, hayalimizdeki, hedefimizdeki Türkiye bu. Bu Türkiye, adını koyuyorum inşallah 'yeni Türkiye' olacak. Özüne rücu eden, özüyle ruhuyla buluşan Türkiye olacak."
Yeni Türkiye'nin 23 Nisan 1920'de Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının açtığı meclisteki Türkiye olduğunu aktaran Erdoğan, "O Türkiye çok önemli. Biz Türkiye'yi özüyle buluşturuyoruz" dedi.
'Beraber yürüdük biz bu yollarda' şarkısını vatandaşlarla birlikte okuyan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan bakanlar ve protokol üyeleriyle birlikte toplu açılışı gerçekleştirdi.
ŞEHİT ANNESİ ŞÜPHELİ ASKER ÖLÜMLERİNİN İNCELENMESİNİ İSTEDİ
Tören sonrası, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde vatani görevini yaparken, nöbette intihar ettiği açıklanan 24 yaşındaki Yılmaz Çelgin'in annesi 41 yaşındaki Nurdan Sözer, oğlunun intihar etmediğini, öldürüldüğünü belirterek Başbakan Erdoğan'dan yardım istedi. Başbakan Erdoğan'ın yanına giden Nurdan Sözer, şüpheli asker ölümlerinin araştırılmasını talep etti. Bir süre Sözer'i dinleyen Başbakan Erdoğan, Yılmaz Çelgin'in ölümüne ilişkin raporları istedi. Nurdan Sözer'in verdiği raporları alan Erdoğan daha sonra eşi Emine Erdoğan'la birlikte alandan ayrıldı. Başbakan Erdoğan, daha sonra helikopterle Milas'a geçti.