Ömür AVCI- Osman ŞİŞKO- Fatih TURAN- Yunus Emre SEL/TRABZON, () - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz gezisinin son günündeki programına Trabzon Valiliği’ni ziyaretle başladı. Başbakan valilikte, Bloomberg Medya Grup Başkanı, BM Genel Sekreteri İklim Değişikliği Özel Temsilcisi ve eski New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ile de görüştü.
Geceyi Trabzon’un Bostancı Mahallesi’nde dünürü Sadık Albayrak’ın evinde geçiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.20 sıralarında evden ayrıldı. Yol kenarında kendisini ellerinde bayraklarıyla bekleyen bir grup vatandaşın yanında aracını durduran Başbakan Erdoğan, vatandaşlarla sohbet etti, isteyenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi, çocukları sevdi. Bu sırada bir vatandaş da Başbakan’la son günlerin modası selfie çektirdi.
Lise öğrencisi bir kız ise Erdoğan’a, “Başbakanım bütün liselerde başörtüsü serbest olsun. Ben okula başörtüsüyle giremiyorum” dedi. Kızı yanına çağıran Erdoğan bir süre sohbet etti. Vatandaşlar Başbakan Erdoğan’ın Babalar Günü’nü de kutladı. BLOOMBERG BİR SAAT ÖNCE GELDİ
Trabzon Valiliği’ne gelen Başbakan Erdoğan, kendisini karşılayan polis mangasını selamladı, protokolle tokalaştı.
Başbakan Erdoğan’la Trabzon Valiliği’nde özel bir görüşme yapacak olan Bloomberg Medya Grup Başkanı, BM Genel Sekreteri İklim Değişikliği Özel Temsilcisi ve eski New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg de saat 10.45 sıralarında Trabzon Valilik Binası’na geldi.
Başbakan Erdoğan, Michael Bloomberg’le Valilik makamında görüştü. Görüntüler Başbakanlık Basın Bürosu tarafından basına dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI