ANKARA, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, "İş dünyası Twitter'ın kapatılmasından büyük endişe duymaktadır. Bu anlamsız yasak ülke ekonomisine ve imajına büyük darbe vuracaktır" dedi.

Twitter'ın kapatılması sonrasında iş dünyası ile iletişime geçen CHP İş Dünyası Diyalog ve Dayanışma Birimi Sorumlusu ve Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bugün farklı sektörlerden iş dünyası temsilcileriyle Twitter yasağı üzerine görüş alış verişinde bulunduk. İş dünyası; bu çağda böyle bir anlayışın kabul edilemeyeceğini ve bunun hem ülke ekonomisine hem de ülke imajına çok büyük zarar vereceğini dile getirmektedir. Twitter'ı kapatmak, dünyanın dönüşünü engellemeye çalışmak gibi anlamsız bir çabadır. AKP zihniyeti 21. Yüzyılda iletişim teknolojilerinin ulaştığı boyutu kavrayamamıştır. Dünyanın bu gerçeğini kavramayan bir parti, bu ülkeyi yönetemez. Baas rejimini eleştirenler şimdi ondan çok daha ileri yasaklara imza atıyorlar. Türkiye; Saddam'ın Irak'ı gibi, Kuzey Kore gibi diktatörlük rejimleriyle aynı kategoriye indirgenmiştir. Başbakan konuştuktan sonra hemen harekete geçen bürokratlar Türkiye Cumhuriyeti'nin bürokratı değil, AKP'nin emir erleridir. Bu yasaklar karşısında ABD ve AB'nin gösterdiği tepkiler çok iyi değerlendirilmelidir. AKP ve halkımız şunu unutmamalıdır; sermaye ancak hukukun işlediği ve yasakların olmadığı ülkelere gider. Bu yasaklar ülkemizin ekonomisine ve demokrasisine çok büyük zararlar verecektir."

TWITTER'IN NASIL KULLANILACAĞININ BİLGİSİNİ PAYLAŞTI

"Twitter'ı kapatacağını sanan AKP'ye inat herkesi Twitter'a girmeye davet ediyoruz. Bu temel bir insan hakkıdır ve engellenemez. Twitter'a girmek isteyenler şu yolları kullanabilirler: Denetim Masası'ndan Ağ ve İnternet'e; oradan da Ağ ve Paylaşım Merkezi'ne giriyoruz. Sol bölümde yer alan 'Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştirin' seçeneğini tıklıyoruz. Ekranda bilgisayara bağlı olan ağ bağlantıları görüntülenecektir. Listeden kullandığımız ağ bağdaştırıcımıza sağ tıklıyoruz ve önümüze açılan menüden 'Özellikler'i seçiyoruz. Wireless kullanılan bir bilgisayarda 'Wireless Network Connection' yazanı sağ tıklıyoruz. Önümüze 'Wireless Network Connection Özellikleri' penceresi çıkıyor. Pencerede yer alan listeden 'İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4)' seçeneğine çift tıklıyoruz. Ekrana gelen pencerede 'Aşağıdaki DNS Sunucu adreslerini kullan' seçeneğini seçip, 'tercih edilen' ve 'diğer' DNS sunucu alanlarına sırasıyla '4.2.2.1' ve '4.2.2.2' yazıyoruz ve tamam diyerek pencereleri kapatıyoruz."

() (MV)