Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Hizmet Binası'nın açılış törenine katıldı. Törende Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da hazır bulundu. Program için alana gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da vatandaşları selamlayarak karşılık verdi. Törende konuşan Erdoğan, sağlık alanında atılan adımları ve yatırımları anlattı.

“BAYANLARA HAKARET ETMEKLE PRİM YAPMIYOR SİYASET, HİZMETLE YAPIYOR”
2002 yılı öncesinde Türkiye’de sağlığa erişimin adeta hayal olduğunu söyleyen Erdoğan, “Şu anda ana muhalefetin başında olan zatın sosyal sigortaların başında olduğu dönemi lütfen bir araştırın, hastanelerimizin hali neydi. Bayanlara hakaret etmekle prim yapmıyor siyaset, hizmetle yapıyor. Acil servislerde insanların nasıl can çekiştiğini çok iyi biliriz. Vatandaşın doktorun verdiği ilacı alamadığı dönemi iyi biliriz. Bırakın odalarda tuvaleti, katta tuvalet hepsi kan revan içinde. O dönemi iyi biliriz. Kimdi o zaman genel müdür, bu beyefendi. Biz seni çok iyi tanırız. Cemaziyelevvelini çok iyi biliriz. Hastalara senet imzalatılır, senet ödenmezse o kişi hastanede rehin tutulurdu. Öldü değil mi, ölü bile eğer parası ödenmezse morgda rehin tutulurdu. Bu ülke o dönemleri gördü. Bizlerin o yıllara dair hastane maceralarımız muhakkak vardır” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir hastaneleri hayalinin de gerçekleştiğini belirterek, “Gecikmeli de olsa bu şehir hastanelerini yapıyoruz. 18 farklı şehirde 23 katrilyon TL yatırım maliyeti olan şehir hastanelerimizin inşası süratle devam ediyor. Bu hastanelere girdiğinizde yok yok. Girecek, bütün her şey orada yapılıp çıkacaksınız. Bundan sonra adres Amerika değil, her şehrin merkezinde bir şehir hastanesi olacak. İhale süreçleri devam eden 14 adet şehir hastanemizin de en kısa sürede yapımına başlayacağız. Bugün Türkiye kendi vatandaşlarımızla birlikte yakın coğrafyamız başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelenlere de sağlık hizmeti veriyor. Eskiden imkanı olanlar teşhis ve tedavi için yurt dışına giderdi, şimdi buraya geliyorlar. Sağlık alanında da hizmet talep eden durumundan hizmet veren konumuna ulaştık. Dünyanın pek çok yerinden heyetler ülkemize gelip sağlık sistemini inceliyorlar. Sağlık Bakanlığımız çok sayıda ülkeye danışmanlık hizmeti veriyor. Bunların hiçbiri kendi kendine olmadı. Hepsinin gerisinde emek var, alın teri var, fedakarlık var, vizyon var. Türkiye birilerinin göstermek istediği veya terörle perdelenmeye çalışıldığı gibi krizlerin pençesinde bir ülke değildir, olmayacaktır. Hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz, devam edeceğiz. Hem terörle mücadele edeceğiz, hem bölgemizdeki krizler karşısındaki insani duruşumuzu muhafaza edeceğiz. Hem de 2023 hedeflerine ulaşacağız. Türkiye bunların her birini ayrı ayrı yürütecek güce sahiptir. Yeter ki birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlü tutalım” şeklinde konuştu.

“LEGAL GÖRÜNÜM ALTINDA İLLEGAL TERÖR ÖRGÜTLERİNE BU ÜLKEDE MÜSAADE EDİLMEYECEK”
Konuşmasında paralel devlet yapılanmasına da değinen Erdoğan, “Kimse vatan üzerinde operasyon düşünmesin, düşünen şu anda ödediği gibi bedelini öder. Neymiş paralel devlet. Sene 1999, kaç Pensilvanya’ya git. Orada bazı tohumlar at. Kendini gizle, ‘acaba Türkiye Cumhuriyeti’ni nasıl ele geçiririz'. Niye kaçtın, ne işin var orada? Gel o zaman. Türkiye’ye gel, niye gelmiyorsun? Suçsuzsan buraya gel, niye gelmiyorsun? Birileri koruma altına mı aldı seni, ne işin var orada gel. Bunlarda imam çokmuş. Hepsi de kaçıp gidiyor. Bir kısmı zaten cezaevinde, bir kısmı değişik ülkelerde dolaşıyor. Ne demiştik inlerine gireceğiz. Girdik giriyoruz, girmeye devam edeceğiz. Bizim devletimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Legal görünüm altında illegal terör örgütlerine bu ülkede müsaade edilmeyecek” ifadelerini kullandı.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA SALDIRI KABUL EDİLEMEZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık personeline yönelik şiddeti de kınayarak şunları söyledi:
“Bu büyük camia içerisinde de yanlış yapanlar olabilir. Bu yanlış yapanlara amirlerinden, adaletten önce camianın kendisinin hesap sorduğuna inanıyorum. Zaman zaman sizlere yanlış yapıldığını duyuyorum. Acil servislerde, polikliniklerde doktorlarımıza, hemşirelerimize yönelik sözlü ve fiili saldırılar asla kabul edilemez. Bunlar insani değildir, vicdani değildir. Bu tür yanlış yollara sapanları özellikle uyarmak istiyorum. Hiçbir gerekçe insanlara sağlık hizmeti vermek için canına dişine taka bu kardeşlerimize saldırıları mazur gösteremez. Sağlık çalışanlarımız terörle mücadelenin yoğun sürdüğü yerlerde büyük başarı hikayeleri yazıyorlar. Cizre’de 13 kez roketle defalarca silahlı saldırıya uğrayan hastanemizin açılışını kendim yaptı. Orada görev yapan personelimiz hizmetlerine ara vermeden devam etmişlerdir. Sur’daki hastanemiz benzer şartlarda hizmetlerini sürdürdü. Şırnak’ta, Nusaybin’de ve diğer bölgelerimizde kendi hayatlarını tehlikeye atan kahraman sağlıkçılarımıza bir kez daha sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum.”
Erdoğan: Terör örgütlerine bu ülkede müsaade edilmeyecek