"HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK"
Sakarya Üniversitesinin ardından Başbakan Erdoğan, Adapazarı Kent Meydanında toplu açılışlara katılmak için tören alanına geçti. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Türkiye’ye suikast düzenleyenlerin heveslerinin kursaklarında kalacağını söyledi. Yaklaşık 10 bin kişiye hitap eden Erdoğan şunları söyledi:
“Darbe olur, devlet içine sızmaya çalışan kirli örgüte CHP yıllarca sövdü. Aynı CHP şimdi bu örgütün adeta bir bastonu ve dayanışma örgütü gibi. Türkiyeye suikast düzenleyenler inşallah hevesleri kursaklarında kalarak tasfiye olup gidecektir. Asla morallerini bozmayacaksınız. Şu meydanda, şu Sakarya’da siz ne hissediyorsanız diğer 80 milyon onu hissediyor. Diğer tüm kardeşlerimiz onu hissediyor. Unutmayın Sakarya siz var oldukça, sizin dudaklarınızda dua var oldukça bu oyunlar bozulur. AK Parti üzerinde oynanan bu alçak oyun, ancak senin oyunla bozulur. Sakarya simdi sana sesleniyorum, şimdi bu oyunu bozmaya var mısın? Sakarya yeni Türkiye'yi kurmaya var mısın? Sakarya yeni Türkiye'nin İstiklal Savaşına hazır mısın? Milli iradeye sahip çıkıyor musun? Demokrasiye sahip çıkıyormusun Sakarya?"
IMF BORCU ÖDEDİK
IMF'ye olan borçları AK Parti döneminde ödendiğini söyleyen Başbakan Erdoğan konuşmasına söyle devam etti :
“Bu saldırıları arkasında uluslararası güçler var. Onlar sömürülen bir Türkiye istiyorlar. Ah benim Sakaryalı kardeşim. İhracatımız 36 milyar dolardı. Simdi 152 milyar dolara ulaştı. Bunu hazmedebilirler mi? Faiz lobisi kuduruyor. Bizim faiz borcu yüzde 45'di geldiğimizde. Şimdi yüzde 13. Bu 642 milyar demektir. Naaptık işte bunlarla bu yollar, okullar, hastaneler yapılıyor. Yüksek hızlı tren bunlarla yapılıyor. Hala ‘Kara trenle gideceksiniz’ diyorlar. O eski Türkiye’de vardı. Yeni Türkiye’de AK Parti hükümetinde bunlar olmayacak. IMF'ye borç vardı. DSP, ANAP yaptı. 23.5 milyar borç. Biz ödedik. Şimdi biz borç verir duruma geldik. Merkez bankası kasasında 27.5 milyar dolar vardı. Hani milliyetçiydiniz siz. Kasa tamtakır. Şimdi 136 milyar dolar var" diye konuştu.
TÜRKİYE ÇÖZÜM SÜRECİYLE BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ
Türkiye’de çözüm sürecinin ve kardeşliğin pekişmesinin birilerini rahatsız ettiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, “Gazeteleri, medyayı yanına almak suretiyle gizlilik esası olanları medyada görüyoruz. Sen bu servisi nasıl yaparsın? Bu ne demek. Bu insanların bu ekonomide, bilim, vakıf hayatında farklı yerleri varken bunları senin lekemeye hakkın varmı? Önce sen nereye çalışıyorsun? Bunu açıkla önce. Yoksa biz açıklayacağız.Türkiye çözüm süreciyle, kardeşliğin pekişmesiyle birilerini rahatsız etti“ dedi.
İÇERDE BULUNAN İŞBİRLİKÇİLER VAR
İçeride işbirlikçiler olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bunların içerde de taşeronları var. Çünkü şehitler gelsin ki bundan beslenelim diyorlar. 1 yıldır şehit geliyor mu Sakarya? Filistin, Gazze dedik rahatsız oldular. Mısır'da demokrasi, Suriye'de hak ve adalet dediğimiz için rahatsız oldular. Türkiye 11 yıl önce savunma ihtiyaçlarının yüzde 80’ini yurt dışında karşılıyordu. Şimdi yüzde 50’ye düştü. Kendi helikopterimizi, insansız hava araçlarımızı, piyade tüfeklerimizi üretiyoruz, onlar bundan rahatsızlar. İçerde bulunan işbirlikçileri var.“
BİZ BEDDUA ETMEYECEĞİZ DUA EDECEĞİZ
Müslümanların kendi aralarında birbirleriyle rahmet içinde olduğunu söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Benim ülkemi seven kardeşim. Başka ülkelere ajanlık yapan, devlet içinde çöreklenmiş çetenin yaptıklarıyla kimin ekmeğine yağ sürdüğünü işallah gördü ve görüyor. Müslümanlar kendi aralarında birbirlerine karşı rahmet içindedir. Biz beddua etmeyeceğiz. Biz dua edeceğiz. Biz bedduanın kendisine tepki vereceğiz. Bedduaya lanet, duaya davet. Bizler faniyiz. Biz olsak da olmasak da millet ne diyorsa, Sarkarya ne diyorsa o olsun. Sadece AK Partili kardeşlerim için değil. Diğer partilere gönül vermiş kardeşlerim de kendi oylarına ve demokrasiye sahip çıkmalarını istiyorum. Bu akıl Allah’ın bize büyük nimetidir. Ne olur aklımızı, irademizi kiraya vermeyelim. Biz kula kuluk yapamayız. Sadece hakka kulluk yaparız. CHP ve MHP sizin oy verdiğiniz gönül verdiğiniz partiler, şu anda kirli oyunda maşa olarak kullanılıyor. Sabredeceğiz, sabırlı olacağız, kavgaların içersine girmeyeceğiz. Biz bu iftiralara sabredeceğiz. Biz şuna inanıyoruz. Armudu yenen ağaç taşlanır” diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra toplu açılışları yaptı.
'PİRİ REİS'İN TEST SÜRÜŞÜ
Başbakan Erdoğan, Sakarya'da toplu açılış töreninin ardından Ankara- İstanbul arasında çalışacak yüksek hızlı tren 'Piri Reis'in test sürüşünü gerçekleştirdi. Birkaç gündür Arifiye- Köseköy arasında test sürüşleri gerçekleştirilen ve tören nedeniyle Adapazarı'na getirilen 'Piri Reis'e binen Erdoğan'a, TCDD Genel Müdürü Süleyman Kahraman, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım eşlik etti. Makinist kabinine oturan Başbakan Erdoğan, Arifiye'ye kadar hızlı trene komuta etti.
Başbakan Erdoğan Ankara- İstanbul arasında çalışacak yüksek hızlı tren 'Piri Reis'in test sürüşünün ardından Köseköy İstasyonunda saat 18.10'da trenden indi. Burada kendisini bekleyen Başbakanlık otobüsüne binerek Cengiz Topel Havalimanına hareket etti.