MÜSİAD 24'üncü Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'nin kuzeyinden herhangi bir taciz olursa biz bu konuyu kimseyle görüşmeyiz, kararımızı kendimiz veririz! Fırat Kalkanı harekatına bir virgül attık, bunun devamı gelebilir." deyip, PYD/YPG'nin olası eylemleriyle ilgili uyarıda bulundu.
"GÜVEN ORTAMI TEHLİKEYE DÜŞTÜ"

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan milletvekili seçimlerinin sonuçları, AK Parti döneminde bin bir zahmetle ve fedakarlıkla tesis ettiğimiz istikrar ve güven ortamını tehlikeye düşürdü. Türkiye, koalisyon dönemlerinin sancılarını, krizlerini, kavgalarını tüm dehşetiyle yeniden kapısında buldu. 'Koalisyon da olur' diyenlere aslında o dönem bir cevaptı. Demek ki olmuyormuş. Hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluğu elde edememesi, koalisyon için gereken uzlaşmanın da sağlanamaması üzerine cumhurbaşkanı olarak yetkimizi kullandık ve seçimleri malum tekrarladık.
"HEPSİNDEN HESAP SORMAYA BAŞLADIK"

Vatandaşlarımıızn evlerine mahremlerine giren teröristlere aman vermedik. Teröristler amaçlarına ulaşamadı. 15 Temmuz darbe girişimini başlatanlar karşılarında koskoca bu milleti buldu. Özgürlüğümüze el uzatan hainlere bu ülkeyi bırakmadık. Teröristleri açtıkları hendeklere gömerek ülkemizi büyük bir badireden atlattık.
Darbenin bastırılmasından sonra tüm gücümüzle FETÖ'nün üstüne gittik. Ne kadar FETÖ mensubu varsa hepsinden hesap sormaya başladık, şu anda bir temizlik yapıyoruz.
"VİRGÜL ATTIK, BUNUN DEVAMI GELEBİLİR!"

Rakka'da DEAŞ terör örgütü var. Şu anda ABD, iki terör örgütüyle, bunun birisi siyasi ayak, birisi eylem ayağı, yani PYD, YPG... 'Ben' diyor, 'YPG ile Rakka'yı halledeceğim'. Biz kendilerine birçok şeyleri anlattık. Bunları tekrar burada anlatmaya gerek yok, 'Peki halledeceksen buyurun hallet' dedik, hayırlı olsun 'Ama şunu da bilmenizi istiyoruz' dedik. 'Eğer Suriye'nin kuzeyinden ülkemize herhangi bir taciz olacak olursa o zaman da artık biz bundan sonra kimseyle bu konuları görüşmeyiz, kararımızı kendimiz veririz, nasıl Cerablus'ta, Rai'de, Bab'da göbeğimizi kestik, adımı attıysak bundan sonra da adımı atarız' dedik. Fırat Kalkanı harekatına bir virgül attık, bunun devamı gelebilir.