Cumhurbaşkanı Erdoğan rahatsızlığını açıklamasının ardından Osmanlı Ocakları'ndan toplu istifalar başladı. Manisa Osmanlı Ocakları ve ilçe teşkilatları yönetim kurulu üyeleri topluca istifa etti.

Manisa Osmanlı Ocakları İl Başkanı Ali Arslan, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte topluca istifa ettiklerini açıkladı. Arslan, istifayla birlikte il ve ilçe teşkilatlarını da lağvettiklerini duyurdu.

ERDOĞAN'IN RAHATSIZLIĞINI DİLE GETİRMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rahatsızlığını dile getirmesi ve Başbakanlık'ın da konuyla ilgili genelge yayınlamasının kararlarında etkili olduğunu dile getiren Ali Arslan, şöyle konuştu:

"Biz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın almış olduğu her kararın destekçisiyiz ve yanındayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve

Osmanlı Ocakları'nda Manisa İl Başkanlığı ve 5 ilçe teşkilatlarındaki toplu istifalarda yaklaşık 400 kişinin istifa ettiği kaydedildi.

Sayın Başbakanımızın onay verdiği her türlü faaliyet, çalışma ve teşkilatlanmanın içerisinde ya da dışında destek vermeye, yanında olmaya devam edeceğiz. Bugünkü şartlar bunu gerektirdiği için tüm ilçe teşkilatlarımız ve il yönetim kurulu üyelerimizle geniş kapsamlı toplantının sonucunda istifa etme kararı aldık. 

"CUMHURBAŞKANIMIZIN KARARI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Aynı zamanda Reisi Cumhurumuzun Osmanlı ile ilgili düşünceleri bizim ilk baştan bu oluşuma girmemizde önemli bir etken teşkil etmiştir. Ancak yaşanan son süreçte Sayın Recep Erdoğan'ın rahatsızlığını açıkça dile getirmesi ve Başbakanlık tarafından yayınlanan genelge sonrasında istifa etme kararı alarak derneğimizi kapatma kararı aldık. Osmanlı Ocakları Manisa il ve ilçe başkanlıklarımızı lağvetsek de içimizdeki Osmanlı kültür, bilinç ve sevdası kesinlikle bitmeyecek, Osmanlı'nın değerlerini Cumhuriyet'in değerleriyle birleştirmeye devam edeceğiz.