TÜRKİYE BÜYÜDÜ, BUNLARIN RANTLARI KAYBOLDU
Helikopterle Görele İlçesi'ne gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış için düzenlenen platformda yöresel kıyafetli kadınlar kuşdiliyle, 'Hoşgeldiniz ' diyerek karşıladı. Burada halka hitap eden Erdoğan, Türkiye’nin giderek büyüdüğünü, bunun da bazılarını rahatsız ettiğini söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:
"11 yıldır sizden aldığımız yetki ile sizinle birlikte, sizinle omuz omuza Türkiye’yi kutlu bir yolda büyütmeye devam ettik, ediyoruz. 11 yıl içinde sandık yoluyla 7 kez karşınıza çıktık. Oylarımızı arttırarak bizlere destek verdiniz. Sizlerle gururlandık, sizlerle gurur duyduk. Siz bu kadroya, bu hükümeti desteklerken birileri bundan çok rahatsız oldu, olmaya da devam ediyor. Milli iradeden, sandıktan rahatsız oldular, milletten rahatsız oldular. Türkiye büyüdükçe bunların rantları kayboldu, çıkarları zedelendi. Düşük faizden rahatsız oldular. Ah kardeşim; huzurdan, istikrardan, güvenden, rahatsız oldular. Çözüm sürecinden rahatsız oldular, şehitler gelmiyor ya bundan rahatsız oldular. Anneler, babalar, ağlamıyor ya bundan rahatsız oldular. Ocaklar sönmüyor ya bundan rahatsız oldular. Ama biz onlara rağmen bu yolda yürüyoruz. Çünkü Türkiye büyüyor. Son çeyrekte 4.4 büyüdük. Büyümede dünyada ilk 5 ülke arasındayız. Son 9 ayda yüzde 4 büyüme kaydettik. Dünyanın ilk 17 ekonomisi arasındayız. Tabi bu, bunları rahatsız ediyor. 3 kattan fazla büyüdük, bu bunları rahatsız ediyor. İhracatımız 157,5 milyar dolara ulaştı. Bu onlara rahatsız ediyor. Türkiye'de borçlanma faizi 4.5’a inmişti, bundan rahatsız oldular."
MİNAREYİ ÇALMAK İSTEDİLER, YOLSUZLUĞU BUNUN KILIFI YAPMAYA ÇALIŞTILAR
Rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili konuşan Başbakan Erdoğan, yaşanan süreçte suçlananların aklanarak çıkacağını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Hiçkimsenin endişesi olmasın. Bu millet bu oyunu bozacak. Biz dimdik ayaktayız, siz de ayakta duracaksınız. Biz bu ülkeyi sokakta bulmadık. Geçtiğimiz hafta kurulan tuzak, yolsuzluk kisvesi altında yurtdışında senaryosu yazılmış bir tuzaktır. Minareyi çalmak istediler, yolsuzluğu bunun kılıfı yapmaya çalıştılar. Devlet içindeki çetelere ve onların efendilerine devlet cevabını çok sert şekilde verecek. Karşımızdakiler hiçbir kural, hiçbir ölçü tanımıyorlar. Amaçlarına ulaşmak için her yolu mübah görüyorlar. Biz onlar gibi olamayız. Biz yalanla toplumu yönlendiremeyiz. Biz ahlaki olmayan yollarla insanların şereflerini ayaklar altına alamayız. Onların dümen suyunda yol alamayız. CHP'nin genel müdürü kasetle gelmiş bir genel müdürdür. Kendi genel başkanına karşı uydurulan bir kasetle gelmiştir. O kaset olmasaydı bu genel müdür bu CHP’nin başında olmayacaktı. Biz mahşer günü Allah’a hesap vereceğimizi biliyoruz. Yaptığımız her iş için, attığımız her adım için hesabı vereceğimiz biliyoruz. Hesaba çekilmeden önce kendinize hesaba çekin. Bu konuda kimse bize akıl vermesin. Bugüne kadar bu musibetleri nasıl savuşturduysak, yine sizlerle bu musibetleri savuşturacağız. Bu süreçte suçlananlar yargıdan aklanarak çıkacaklar ve çıkacağız."
KİRALIK ÖRGÜTLERİN ÇÖREKLENMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ
Ükeyi faiz lobilerine, sermaye çevrelerine ve baronlara emanet etmeyeceklerinin belirterek konuşmasını sürdüren Başbakan Erdoğan, "Kirli ittifakların bu ülkenin üzerine karabasan gibi çökmesine izin vermeyeceğiz. Kiralık örgütlerin çöreklenmesine izin vermeyeceğiz. İstedikleri kadar şantaj, tehdit ve provokasyonlara başvursunlar, bunlara boyun eğmeyeceğiz" dedi.
KİMSE DEVLETİN İÇİNDE PARALEL DEVLET KURAMAZ
Devlet içinde paralel devlet kurmaya çalışanlar olduğunu belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:
"Devlet içinde paralel devlete izin vermeyeceğiz. Türkiye’de tek devlet vardır. Tek devlet, tek bayrak, tek vatan ve tek millet. Kimse devletin içinde paralel devlet kuramaz. İdareyi vesayet altına alamaz. Sizin hayır dualarınız ile o bedduaları, o saldırıları da sandığa gömecekğiz. 30 Mart seçimleri artık çok çok önem kazandı. 30 Mart milletimizin kenetlendiği bir gün olacaktır. 30 Mart artık Türkiye’nin kaderini ilgilendiriyor. 30 Mart Türkiye’nin mukaddes yolculuğunu ilgilendiriyor. Türkiye’nin demokrasisini, bağımsızlığını ilgilendiriyor. Allah’ın izniyle, sizin desteğinizle birçok badire atlattık, krizleri aştık, tuzağı bozduk. İnanıyorum ki bir kere daha kurulan tezgahı yıkacağız. 30 Mart’ta faiz lobisi baronlar çeteler değil, Allah’ın izniyle millet kazanacak." 
Başbakan Erdoğan'a, konuşmasını tamamladıktan sonra hediyeler verildi.