ANKARA, () - CUMHURBAŞKANI adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congressium'da, 'Yörük Türkmenleri Cumhurbaşkanını Seçiyor' programına katıldı. Erdoğan, " Muhalefetin yaptığı açıklama Irak ve Suriye'deki kardeşlerimizin hayatlarını tehlikeye atıyor. Muhalefet son derece sorumsuz şuursuz şekilde Türkmenlerin hayatı üzerinden istismar siyaseti yapmaya devam ediyor. Bizim Türkmenlere yaptıklarımızı Türkmen kardeşlerimiz çok iyi bilir" dedi.

"BİZİM İÇİN MAZLUMUN DİNİ, MEZHEBİ, DERİSİ, RENGİ, IRKI ÖNEMLİ DEĞİLDİR"

Erdoğan, "Başbakanlığım döneminde, gittiğimiz her yerde bize şunu söylediler 'Buraya ilk gelen bizi bulan bizim hatırımızı soran ilk başbakan siz oldunuz başbakanım' dediler. Oradaki akrabalarımızın sorunlarını konuştuk. Kardeşlerim işte Bahçeli 3,5 yıl Türkiye’de Başbakan Yardımcılığı yaptı. Acaba kaç tane Türk Cumhuriyeti'ni gidip ziyaret etti? Balkanlara kaç kere ulaştı? Avrupa’da kaç ülkeye gitti? Bunun cevabını versin ya. Acaba benim Türkmen kardeşlerimle ne denli haşır neşir oldu? Örneği görülmemiş derecede mazlumlara Türklere Türkmenlere akrabalarımıza el uzatan hükümet biz olduk. Gazze'nin yanında durduk. Çünkü Türkiye'ye yakışan budur. Filistin'in Gazze'nin yanında durmak sorumluluktur. Çanakkale savaşlarında bizim yanımızda nasıl durduysa, bizimle beraber orada şehadet şerbetini nasıl içtiyseler biz de bugün aynı şekilde durmak durumundayız. Biz Gazze için sesimizi yükseltince dışardan içerden hedef yapıldık. Gazze’yi bırak Türkmenlere bak dediler. Bizim için mazlumun dini, mezhebi, derisi, rengi, ırkı önemli değildir. Biz Gazze ile ilgilendiğimizden çok daha fazla Türkmenlerle ilgilenen ama bunu usulünce yapan bir hükümetiz" diye konuştu.

"BİZİM YAPTIKLARIMIZIN ANLATILACAK OLANI VARDIR, ANLATILAMAYACAK OLANI VARDIR"

"Suriyelilere kucak açtığımız zaman yurt dışındaki Türklerle, Türkmenlerle ilgilenen bir hükümetiz" diyen Erdoğan şunları söyledi; "Muhalefet bunu anlamadı, anlamak istemedi. Bizim yaptıklarımızın anlatılacak olanı vardır, anlatılamayacak olanı vardır. Bunu Bahçeli de biliyor, Kılıçdaroğlu denen adam da biliyor. Ama hakkı söylemek, er kişinin işidir her kişinin değil. Muhalefetin yaptığı açıklamada Irak ve Suriye’deki kardeşlerimizin hayatlarını tehlikeye atıyor. Muhalefet son derece sorumsuz şuursuz şekilde Türkmenlerin hayatı üzerinden istismar siyaseti yapmaya devam ediyor. Bizim Türkmenlere yaptıklarımızı Türkmen kardeşlerimiz çok iyi bilir. MHP içindeki CHP içindeki niceleri dahi bizim yaptıklarımızı bilirler. Defalarca takdir etmişlerdir, ama sırtlarını döndüklerinde de aksini söylemişlerdir. MHP içindeki bazı dostlarımızla ortak projeler de yürüttüğümüz olmuştur. Buna rağmen CHP ve MHP’nin ve bunların bu işlerden anlamayan monşer adaylarını açıklamaları faciadır. CHP genel müdürü, her gittiği yerde IŞİD hakkında konuşmamakla eleştiriyor. Bunu niye yapıyorlar? Musul’da alı konulan 49 vatandaşımızın hayatını tehlikeye atmak için yapıyorlar. İşte çapları bu kadar, vatan sevgileri bu kadar" dedi.

"CHP-MHP İHANET KARŞISINDA SUSUYOR"

Erdoğan, "Biz Suriye’deki Türkmenlere MİT eliyle yardım ulaştırıyoruz. İki TIR. Adana’da paralel yapı zihniyetini taşıyan bir savcı çıkıyor, polisler jandarmalar bu TIR’ların önünü geçiyorlar. MİT elemanlarımızı tartaklıyorlar. Kanunsuz fotoğraf çektiriyorlar. Bunu yapmaları aslında suç. Ama yasal olmayan bir uygulamayı yapıyorlar. Buradan nereye gidiyordu yardımlar? Bayır bucak Türkmenlerine gidiyordu. Peki Bahçeli’nin sesi çıktı mı? Kılıçdaroğlu’nun sesi çıktı mı? Dünyaya da bunu nasıl gösterdiler? Türkiye teröre destek oluyor diye yaygara yaptılar. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu sayesinde. Pensilvanya ihanet çetesini uşaklarıdır uşakları. CHP-MHP ihanet karşısında susuyor, seyrediyor. Hatta çeteye destek olmaya devam ediyor. Hani siz Türkmenlerin yanındaydınız? Dil başka söylüyor, ama el başka işler çeviriyor. Büyük Türkiye’nin düşmanı ihanet şebekelerinin inlerine girdik, giriyoruz. Muhalefetin sorumsuz tavrına rağmen, yardımlarımızı desteklerimizi kesintisiz sürdürüyoruz" dedi.