CUMHURBAŞKANI adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adapazarı mitinginde muhalefet partilerine yüklendi, "Millet 30 Mart'ta sandıkta CHP, MHP, HDP'ye ders verdi. Bu aziz millet Pensilvanya'ya ihanet çetesine söyleyeceğini en sert şekilde söyledi. Bu partiler milletin verdiği ibretlik dersi her zamanki gibi okuyamadılar" dedi.
Kente saat 16.00'da geleceği duyurulan Recep tayyip Erdoğan, diğer programların uzaması nedeniyle 1 saat 50 dakika gecikmeyle saat 17.50'de helikopterle Adapazarı Atatürk Stadı'na indi. Erdoğan, buradan seçim otobüsüyle, mitingin yapılacağı Kent Meydanı'na geçti. Yol boyunca çocuklara oyuncaklar dağıtıldı. Yanında eşi Emine Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti'nin Sakarya ve Kocaeli milletvekilleri de bulunan Recep Tayyip Erdoğan, ilk olarak, alanda toplanan kalabalığın Ramazan ayını kutladı. Sakarya'ya 20 Mart'ta geldiklerini, bu meydanda yine muhteşem bir buluşma gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdoğan, "Sakarya 30 Mart'ta bir kez daha 'AK Parti' dedi. Bu muhteşem sonuçtan dolayı her birinize tek tek teşekkür ediyorum. Sizlere şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Erdoğan, ardından CHP, MHP ve HDP ile 'Pensilvanya' olarak nitelendirdiği Fethullah Gülen'i eleştirerek, şöyle devam etti:
"Millet 30 Mart'ta sadece bizi desteklemekle kalmadı. Millet sandıkta CHP, MHP, HDP'ye de ders verdi. Bu aziz millet Pensilvanya'ya ihanet çetesine söyleyeceğini en sert şekilde söyledi. Bu partiler milletin verdiği ibretlik dersi her zamanki gibi okumadılar. Çünkü bunların hedefleri küçük. Bunlar, 'Küçük olsun bizim olsun' derdindeler. Onun için belli merkezlerde sıkışıp kaldılar. Birisi de 'Biz Kürtlerin partisiyiz' diyor. Gene birinci parti biz oluyoruz. Birisi 'Biz Türklerin partisiyiz' diyor. O da Türklerin oyunu alıyor mu belli değil. Geride nal topluyor. Biz gene birinci oluyoruz. Birisi 'Biz kumsalların partisiyiz' diyor. O kumsallarda yine AK Parti birinci. Çünkü biz 77 milyonun partisiyiz. Çünkü biz Türk, Kürt, Laz, Abazası, Romanı, Pomağı, velhasıl 77 milyonun partisiyiz. Yaradılanı severiz Yaradan'dan ötürü. Alevi-Sünni diye ayırt etmedik. Yaptikları ahlak dışı saldırılara rağmen milleti kandıramadılar. Milleti aldatamadılar. Milletim oynanan oyunu şantajları da montajları da gördü. Şimdi onun hesabını hukuk içinde de hesabını ağır ödeyecekler. Biraz sabır."
"Türkiye'nin milli değerlerine milli projelerine yapılan ihaneti bu kardeşiniz çok yaşadı" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu ülkede çeteleri nasıl çökerttiysek bu ihanet şebekesini de öyle çökerteceğiz. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçim öncesi ittifak kurdular. Tesbih gibi dizildiler. Kim var bunlar içinde? CHP, kuyrugunda MHP var. Kimler var? Pensilvanya ihanet çetesi var. Bu ittifakın içinde belli sermaye ve belli medya gurupları var." 
Konuşmasını sık sık alkış ve sloganlarla kesilen Erdoğan, "Milletin hangi yüzle karşısına geleceksin ey Kılıçdarolu, ey Bahçeli? Şimdi geliyoruz 10 Ağustos'a. İnşallah Sakarya'dan rekor bekliyoruz rekor. Sakarya'ya bu yakışır. Ben Sakarya'nın bunu yapacağına inanıyorum" dedi. Erdoğan, şöyle konuştu:
"CHP'ye oy vermiş kardeşlerim bu ittifaktan rahatsızlar. CHP'nin Pensilvanya ile irtibatından rahatsızlar. CHP'nin sanal adayından rahatsızlar. CHP'nin genel müdürü ne diyor; 'Tıpış tıpış gideceksiniz bu adaya oy vereceksiniz' diyor. Böyle bir genel müdür olur mu? Bundan Türkiyeye fayda gelmez. İnanın 3 koyunu kaybeder öyle gider. Şimdi dün çıkmış, kızım ilkokula giderken beni göremiyor. Biz çalışıyoruz. Günde 16 saat-18 saat mesai yaparduk. İstanbul'a belediye başkanı, Türkiyeye Başbakan olmak kolay değildi. Onlar yatarken biz koşturuyorduk ve farkımız buydu. Sevgili kızımın kapıya astığı 'Bir geceni bize ayır'. Bunu kullanıyorlar. Bu ne edepsizliktir. Biz bir defa kesin birşeyi bir Başbakan olarak söylediğimizde gideriz. Sen kalk ta bakalım şu İsrail'deki yıkıma. Kalk da şu Esed'i bir kına. Çünkü Dersim'in arkasında CHP yönetimi var. Kınasana. Bir ifade kullan görelim seni. Yapamaz. Çünkü bu uzaktan kumandalı." 

FOTOĞRAFLI