'SÖYLEMLERİ GERİLİM VE KUTUPLAŞMA ÜZERİNE'
Bazılarının söylemlerinin sadece gerilim ve kutuplaşma üzerine olduğunu söleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına söyle devam etti:
"Bazıları sadece karanlığı severler. Bazıları sadece bataklığı severler. Eski Türkiye'yi savunarak ait oldukları yere dönmek istiyorlar. Bunların hepsi de eski Türkiye'den yanalar. Siz buna izin vermeyeceksiniz. Sizin desteğinizle eski Türkiye'nin kapıları kapandı ve bir daha açılmayacak. Yeni Türkiye'nin kapılarını ardına kadar açmaya var mısınız? Burada 24 gün kaldı. Siz abiler kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Ablalar kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Bunları anlatacağız. Bu şer cephesi Türkiye'yi kutuplaştırmak istiyor. Milleti korkutarak ve sindirerek ayakta kaldılar. Söylemleri gerilim ve kutuplaşma üzerine." 
'BİZ BU TÜRKİYE'Yİ VANDALLARA BIRAKMAYACAĞIZ'
Artvin Hopa'da İHH'ye yapılan saldırıya da değinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını söyle sürdürdü:
"Ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli, ey Demirtaş sizin dilinizle size hitap etmeyeceğim. Benim aldığım edep dersi size sizin dilinizle hitap etmeye müsede etmiyor. Dün Artvin Hopa'da İHH'nın yetimlere vereceği iftara saldırdılar. CHP'li bazıları da bunu alçakça övdüler. Pensilvanya medyası da bu saldıraya övgüler diziyor. Hopa'da seçimleri AK Parti adayı kazandı. Belli ki bunu hazmedemediler. Bulunduğum otobüse de saldırdılar. Bunlar şiddetle netice almaya çalışırlar. CHP, MHP, HDP aynı zihniyettir. Kimdir bu insanı yardım kuruluşu. Mavi Marmara ile gıda ilaç götüren gruptur. Bir çok ülkede bütün tehlikeleri göze alarak insanlara el uzatan insani yardım grubudur. Bakalım MHP yönetimi bunu nasıl izah edecek. Biz Türkiye'yi bu vandallara bırakmayacağız. Millet bu saldırıya sandıkta gereken cevabı verecektir. " 
'HIZLI TREN ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLIYOR'
Yüksek Hızlı Tren ile ilgili bir çok saldırılara uğradıklarını söyleyen Erdoğan, "12 yılda sizlerin desteğiyle güçlü bir Türkiye inşaa ettik. Şimdi 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı olarak sizlere, ülkeme ve bayrağıma hizmet etmeye devam edeceğim. Birlikte çok iyi işler başardık. Dün işsizlik rakamları açıklandı. İşsizliği rekor seviyelere düşürüyoruz. Büyüme oranı ilk çeyrekte 4,3 devam ediyoruz. Durmak yok yola devam. Sakarya'yı her alanda kalkındırmak için var gücümüzle çalıştık. 12 yılda Sakarya'ya 10 katrilyon yatırım yaptık. Yani her yıl 1 katrilyon. Ankara İstanbul Yüksek Hızlı trenini önümüzdeki hafta hizmete alıyoruz. Sadece Ankara ile İstanbul’u birbirine bağlamayacak. Sakarya'yı da içine alacak. Karşılaştığımız bir çok sıkıntı oldu biliyorsunuz. Elektrik ve fiber hatları kestiler. Hainler çok. 25 Temmuzda açılışını yapıyoruz " dedi.
'TÜRKİYE’Yİ UÇURACAĞIZ'
Miting alanında toplanan vatandaşlara kapı kapı dolaşması ricasında bulunan Erdoğan, "Bu ülkeyi 81 vilayetimizi 4 temel üzerinde yükselticeğiz. Eğitim, sağlık, ulaştırmadan her alanda yükselttik. İstanbul'da geçen Mart seçimleri öncesi o muhteşem mitingi yaptığımız alanda bu akşam bir iftar sofrası kuruluyor. Orada iftar yapacağız. Sakarya tüm belediyeleri ile Sakarya yeni Türkiye'nin yeni Sakaryası olarak büyüyor. Çankaya'da yatan bir Cumhurbaşkanı görmeyeceksiniz. Yine aranızda olacağım. Yatırımları takip edeceğim. Kabine ile el ele vereceğiz. Türkiyemizi uçuracağız hiç şüpheniz olmasın. Sizden ricam kapı kapı dolaşarak duyduklarınızı duymadıklarınıza anlatın. Sandıkları hep beraber patlatalım. 3 aday var. 10 Ağustos'ta Türkiye'de bir ilk yaşanacak. Şu an çalan şarkımızın bestesini Murat Göğebakan kardeşimiz yaptı. Şu an hastanede yatıyor. Sizden destek bekliyorum. Allah şifalar versin"dedi. 

(DEVAM)