ÇEVRECİLERİ ELEŞTİRDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'da son olarak Çorlu'daydı. Erdoğan, Çorlu'da Atatürk Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan burada da Ergene Havzasındaki kirliliğe değinerek çevrecileri eleştirdi. Erdoğan, "Ey çevreci geçinenler Ergene'yle ilgili neden sustunuz? Biraz orda gezineydiniz? Neden gezinmediniz? Haliç'i nasıl temizlediysek Ergeneyi de öyle temizleyeceğiz. Biz yaparız. Bu bizim işimiz. Çorlu'da farklı bir belediyeciliği hayata geçirelim. İstiyoruz ki Çorlu'ya artık bir bayan eli değsin. Özleminiz giderilsin mi ? Öyleyse Özlem gelsin" diye konuştu. Erdoğan Ak Parti Çorlu Belediye Başkan adayı Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi'yi kürsüye çağırdı. Erdoğan, "Milletvekilimizi istiyoruz ki, bu riski göze alacağız. Oda başkanlığında verdiği hizmeti, şimdi de inşallah yerel hizmet olarak, doğup büyüdüğü Çorlu'da sizlere versin istedik" dedi. Tekirdağ’a hükümetleri döneminde toplan 308 trilyon liralık yaratırım yaptıklarını belirten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
" Çorlu'muz Trakya'nın lokomatifi olmuş durumda. Önümüzdeki Mart ayından sonra Tekirdağ artık Büyükşehir oluyor. CHP'lilerin Büyükşehir'i kabul etmediklerini biliyorsunuz. Anayasa Mahkemesine götürdüklerini biliyorsunuz. Neymiş köylerin tüzel kişilikleri yok olacakmış. İstanbul, Kocaeli şu andaki Büyükşehir yasasının örneğidir. İstanbul'un daha önce köy durumunda olan o muhtarlıkları çok daha farklı konuma geldi. Büyükşehir unvanınız şimdiden hayırlı olsun. Çorlu'muza yakışır bir eser olan 300 yataklı devlet hastanesini bugün resmen açıyoruz. Çorlu Trakya'mızın en önemli sanayi şehri. 16 fabrikanın resmi açılışını yaparak Çorlu'muzu daha da büyütüyoruz. 100 yıl öncesinde çok ağır işgaller yaşayan Çorlu, özgürlüğün kıymetini çok iyi bilir. Geçmişte fabrikalarda çarkların birer birer durduğu günleri biz unutmadık, sizlerin de unutmadığını biliyorum. Dünyada yanı başımızdaki Avrupa'da işler yolunda giderken Çorlu'ya kriz üstüne kriz yaşatanları bizler unutmadık, sizler de unutmadınız. Benim işçi kardeşim parasının makbuzunu bile kaybetmişti. Onlar hortumladılar, biz ödedik. Hala da ödüyoruz. Bir taraftan ödüyoruz. Bir taraftan yatırımlar yapıyoruz. Ziraat Bankasını batırdılar, Halk Bankasını batırdılar. 167 milyar yani eski rakamla baktığınızda oyun çok büyük. O Ziraat Bankası şimdi Avrupa’nın en saygın bankalarından biri oldu. Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü. Şimdi nerelere düştü. Yüzde 6-7. Bu para nerden çıkıyordu? Benim Çorlulu kardeşimin cebinden çıkıyordu. Artık bunlar hamdolsun, bunlar minimize oldu. Enflasyon canavarından halkımızı kurtaran biz olduk, biz. Bunlar ne yaptılar bugüne kadar."
3'ÜNCÜ KÖPRÜ ÇORLU’YA YARAYACAK
Başbakan Erdoğan 3'üncü köprü çalışmalarının sürdüğünü hatırlatarak Çorluluların Anadoluya gidip gelirken Kınalı üzerinden rahatlıkla 3'üncü Köprüyü kullanacaklarını söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının ardından Tekirdağ Valiliğinin vereceği akşam yemeğine katılacak. Erdoğan akşam saatlerinde Edirne'ye geçecek.
SEYYAR X-RAY CİHAZIYLA ARADILAR
Başbakanın konuşacağı Çorlu Atatürk Meydanı büyük oranda doldu. Arama noktalarına seyyar x-ray cihazları yerleştirildi. Çantalar cihazın önüne konulurken görevli polis dizüstü bilgisayarla kontrol yaptı.
Özgür ALTUNCU-Özgür ARSLAN/ÇORLU(Tekirdağ), ()-
  LK(AAA)(FOTOĞRAFLI)