TRAKYA gezisi kapsamında yarın Edirne’nin Keşan İlçesi’ne gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için CHP ve MHP ilçe teşkilatlarınca şehrin çeşitli yerlerinde bulunan 60 billboarda protesto amaçlı afişler asıldı.
CHP Keşan İlçe Teşkilatı’nca üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün kalpaklı fotğrafı bulunan “Atam, Kurduğun Cumhuriyeti Yaşatacağız Sonsuza Kadar” yazılı 54, MHP İlçe Teşkilatı tarafından ise 3 hilal bulunan “Sayın Başbakanımız TÜRKİSTAN’A Hoş Geldiniz” yazılı 6 afiş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçeyi ziyaret edeceği sırada geçiş güzergahı ile mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’ndaki billboardlara asıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Keşan İlçe Teşkilatı Sekreteri Samet Serdar Dinçer, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Keşan’a geleceği haberini aldıktan sonra yönetim kurulu kararı gereği başbakanımızı böyle bir afişle karşılamaya karar verdik. Keşan’daki 84 billboardun 54 tanesini kiraladık. Biz başbakanımızı Keşan’da bu şekilde karşılayacağız. Afişteki kalpaklı Atatürk fotoğrafının özellikle olmasını istedik. Çünkü kalpak bir ulusun başkaldırısı demektir. Bir ulusun kulluktan çıkıp, yurttaş olması anlamına gelmektedir kalpak. ‘Atam kurduğun Cumhuriyeti yaşatacağız sonsuza kadar’ diye de bir yazı seçtik. Bu yazının her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ortak söylemi olduğunu düşünüyorum. O nedenle de Keşan’da başbakanımızı bu yazıyla karşılıyoruz.” dedi.
‘TÜRKİSTAN’A HOŞ GELDİNİZ’
MHP Keşan İlçe Başkanı Barış Şimşek ise Hastane Caddesi üzerinde asılı olan bilboardun önünde yaptığı açıklamada, “Ülkemizin bir bölgesinin bizzat Başbakan tarafından Kürdistan olarak adlandırıldığı, dünün kabile reislerinin bugün onur konuğu olarak ağırlandığı, tarih var oldukça şanlı bir geçmişe sahip olan Türk milletinin aslında olmadığı safsatalarının AKP kadrolarınca dillendirildiği, her türlü alt kimliğin makbul olduğu ama Türk kimliğinin yok sayıldığı bu günlerde, milletimizin birliği devletimizin dirliği adına, Sayın Başbakanımıza ‘Türkistan’a hoş geldiniz’ diyoruz” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trakya Gezisi kapsamında, yarın, saat 15.00’te Keşan Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap edecek.