Bünyamin YIL- Murat KİBRİTOĞLU- Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, () - BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan Adana mitinginde ülkede olup biten olumsuzluklara dikkat çekip, "Bir fetret (kargaşa) dönemi var. Bu dönemi aşmamız lazım" dedi. Başbakan Erdoğan, 17 ve 25 Aralık'taki gelişmeler için de "İyi ki oldu, gerçek yüzleri ortaya çıktı" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan özel uçak 'Ana' ile Adana Havaalanı'na geldi. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Adana Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan seçim otobüsüyle Uğur Mumcu Meydanı'na geçti. Erdoğan'ın geçiş yaptığı güzergahlarda alınan yoğun güvenlik önlemleri de dikkat çekti. Uğur Mumcu Meydanı'nda zaman zaman baygınlık geçiren oldu. Vatandaşlara su dağıtılırken, alanda asılan 'Gadasını aldığım hoşgeldin' ve 'Bici yerik şalgam içerik ustamızı çok severiz' şeklinde Adana şivesiyle yazılan dövizler dikkat çekti.
CHP'NİN ŞİRAZESİ ÇIKMIŞ
Erdoğan, miting alanına dolduran büyük bir kalabalığa yaptığı konuşmasında Türkiye üzerinde kirli bir oyun oynanmak istendiğini söyledi. CHP'nin yasadışı örgütler ile yakın durduğunu öne süren Erdoğan, "Bu CHP'nin şirazesi çıkmış" dedi. MHP'nin de Pensilvanya ile aynı paralelde davrandığını savunan Erdoğan, Fethullah Gülen'in pazartesi günü Zaman gazetesinde röportajlarının başlayacağına değinirken de "Her şey iyot gibi açığa çıkacak" diye konuştu.
Daha önceki konuşmalarında Gülen cemaatinin okullarından ve dersanelerden vatandaşların çocuklarını almaları isteğini tekrarlayan Erdoğan, "Bunların yayınlarını da evlerinize sokmayın" diye seslendi. 30 Mart seçiminin önemine değinirken de, "Bu tarih, Ergenekon'un da, Pensilvanya'daki yeni Ergenekon'un da tasfiyesi olacak" dedi.

(OA/AAA) (FOTOĞRAFLI)