ANTALYA MİTİNGİNDEN NOTLAR
Başbakan Erdoğan, beraberinde eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte özel uçak 'ANA' ile Antalya Havalimanı'na saat 16.40'da geldi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da son yılların en kalabalık mitingini gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan konuşmasında da emniyet rakamlarını vererek katılımın 100 bine yakın olduğunu söyledi.
Başbakan Erdoğan'ın Antalya mitinginde alanında, çevresinde ve kent merkezinde çeşitli illerden de gelen 3 bin 500 polis görev yaptı. Başbakan Erdoğan'ın konuşması boyunca da polis alanı helikopterden sürekli kontrol altında tuttu. Miting boyunca kalabalık nedeniyle çok sayıda bayılan, fenalık geçiren oldu.
ALANDAKİ İLGİNÇ PANKARTLAR
Miting alanı saatler öncesinden dolarken alanda asılı pankartlar da dikkat çekti. 'İyi Olan Kazansın' yazılı pankartta üç siyasi partinin de liderlerini fotoğrafı yer aldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun üzerinde 'Kumsal Partisi', MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin üzerinde 'Püskevit Partisi' ifadesi yer alırken ikisini de ortasında yer alan Başbakan Erdoğan'ın üzerinde ise 'Milletin Partisi' yazısı yer aldı. Dev pankart 'Kaybeden Bıraksın' çağrısıyla noktalandı.
Alanın başka bir noktasında ise 'Arşivlerle Kılıçdaroğlu'nun İcraat Karnesi' yazılı başka bir pankart yer aldı. Üzerinde Zaman gazetesinin logosunun da yer aldığı pankartta CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nn SKK Genel Müdürlüğü dönemine ilişkin gazete kupürleri yer aldı.
Miting alanında Başbakan Erdoğan'ın konuşma yaptığı bölüme en yakın noktada ise Ak Parti meclis grubunda da okunan Nurullah Genç'in 'Uyan artık yiğidim' şiirinden 'Tasalanma yiğidim' dizesiyle başlayan bölüm yazılı pankart asıldı.
AK Parti Antalya Başkanı Mustafa Köse imzalı başka bir pankartta ise 'Antalya'nın mor üzümü severler boyu uzunu Antalya seni seviyor uzun adam' ifadeleri yer aldı.
'POLİSE UZANAN ELLER KIRILSIN' SLOGANI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da gaz kapsülüyle vurulduktan 269 gün sonra komada hayatını kaybeden Berkin Elvan'a ilişkin açıklamaları sırasında konuşması 'Polise uzanan eller kırılsın' sloganlarıyla kesildi.
BAYKAL'IN DAMADINI ŞİKAYET ETTİLER
Başbakan Erdoğan, konuşurken ön sıralardan bir kadının ısrarlı bir şekilde kendisine ulaşma talebine de kayıtsız kalamadı. Konuşmasına ara vererek kadının söylediklerine anlamaya çalışan Başbakan Erdoğan, "Bir yazın verin, bakalım" dedi. O not dakikalar sonrasında Başbakan Erdoğan'a ulaştı. CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın damadı Halil Ataman'a ait iflas sürecindeki tekstil fabrikası işçilerinden gelen o notu okuyan Başbakan Erdoğan, "Kıdem tazminatları diyor. 20 triyon gibi de bir rakamdan bahsediyorlar. Müsaade edin bir inceletelim. Ayaküstü olmasın. Yapılacak ne varsa ona göre yapmaya çalışalım" dedi.
Başbakan Erdoğan, konuşmasının başında Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' şiirinden aşağıdaki 3 kıtayı okudu:
"Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü,
Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü,
Işık ışık, dalga dalga bayrağım!
Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.
...
Sana benim gözümle bakmayanın
Mezarını kazacağım.
Seni selâmlamadan uçan kuşun
Yuvasını bozacağım.
...
Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver.
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar:
Yurda ay yıldızının ışığı yeter."
Özgür ÖZTÜRK- Emre BAYLAN/ANTALYA, ()


ÖÖ(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)