CHP, PENSİLVAYA'DAKİ ZAT İLE DİNİ İSTİSMAR EDİYOR
Gezi olaylarından beri Türkiye üzerinde çok kirli bir oyun oynanmak istendiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Türkiye'deki istikrar bozulmak isteniyor Türkiye'nin ekonomisi baltalanmak isteniyor. Huzurumuzu, kardeşliğimizi başarıyla ilerleyen çözüm süreci zedelenmek isteniyor. Bunun muhasebesini iyi yapalım. İnanıyorum ki Adana Türkiye üzerinde oynanan oyunu en iyi gören şehirlerimizden biridir" dedi.
Geçen yıl Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde meydana gelen bombalı saldırıya da değinen Erdoğan şöyle dedi;
"Orada maalesef 53 kardeşimizi hakka uğurladık. Ne oldu biliyor musunuz, Emniyet güçlerimiz istihbarat güçlerimiz olayı araştırdı zanlılar yakalandı ve bu saldırıyı yapanların CHP heyetini zalim Esad'a götüren kişiler olduğu ortaya çıktı. Bu saldırıya bazı CHP'lilerin, CHP'li bazı yandaş medyanın karıştığı ortaya çıktı. Aradan yaklaşık 1 sene geçti, CHP hala bununla ilgili açıklama yapmadı. Hemen arkasından devlet düşmanı, millet düşmanı eli kanlı bir terör örgütü hem partimize, hem polisimize terörist saldırılarda bulundu. CHP bu örgüte sahip çıktı.
Türkiye'nin dikkatini buraya çekmek istiyorum. 3 gün önce İstanbul'da sokak eylemlerinde Burak Can isimli bir kardeşimizi şehit ettiler. Ne oldu bu eli kanlı örgüt çıktı bu eylemi biz yaptık diye açıklama yaptı. Bu örgüt çıkıp bu cinayeti biz işledik diyor. CHP'nin Genel Müdürü var ya adete bu örgütü korurcasına kollarcasına kimin ateş ettiği belli değil diye açıklama yaptı. Utanmadan sıkılmadan sonra babasını arayıp başsağlığı diliyor. Aynı şekilde CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı çıkıp soru önergesi veriyor, örgütü temize çıkartmaya suçu başka yere atmaya çalışıyor. Adana oyunu görüyor musun? CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum bu CHP'ye gidip de nasıl oy vereceksin. Bu CHP'nin gözü dönmüş, şirazeden çıkmış. Sandıkta başarısız olan CHP devlet düşmanı, millet düşmanı terör örgütlerini koruyup kollar hale gelmiş. Bu ne büyük sorumsuzluk. CHP içinde hiç sağduyulu kimse yok mu? Sağduyuyu yönetici yok mu? Bu tehlikeli gidişe CHP içinde dur diyecek hiç bir yürekli kişi yok mu? Demokrat Parti karşısında sürekli yenilen CHP, dini istismar ederek milli kandırarak oy toplamaya çalışıyor. 1949 yılında Demokrat Parti kongresinde Adana yöneticisi Reşat Güçlü çıkıyor ne diyor. Memlekette irtica var. Tek sebebi CHP'dir. CHP bir gün daha ayakta kalmak için Atatürk'ün mirasını satarak yiyor, Atatürk'ün inkılaplarını satarak taviz veriyor size vesika göstererek ispat ederim diyor. Adana mıntıkasında asker muskası, yılan muskası satılıyor. Üzerinde halk partisi damgası var. Damgasızlar değersizdir diyorlar. CHP Demokrat Partiden oy kaçırmak için işte böyle muskaya başvuruyor. Arkasında CHP damgasını olan muska gönderip Adana'da satıyorlar. Şu anda aynı şeyi yapıyorlar. Şimdi ne yapıyorlar? Şu anda Pensilvanya'daki zat ile işbirliği yaparak dini istismar etmeye çalışıyorlar. Muskalardan medet uman CHP, paralel örgütün muska yerine hazırladığı broşürleri, gazeteleri dağıtmaya çalışıyorlar, bunlarda takiye, yalan iftira, fitne, fesat var."
TIR'LARI DURDURANLAR VATAN HAİNİ
Erdoğan, Adana'da durdurularak aranan TIR'larla ilgili de sert eleştirilerde bulunarak şunları söyledi;
"Gecen ay MİT'e ait TIR'larımız Adana'da durduruldu. Adeta suçluymuş gibi düşman gibi TIR'ları durdurdular. MİT mensubu yüzbaşımızı, üsteğmenimizi darp ettiler. Suriye'deki Bayır Bucak Türkmenlerine yardım götüren TIR'larımıza düşmanca haince muamele yaptılar. Bunları izlediğim zaman gerçekten bir Başbakan olarak çılgına döndüm. Bunu yapan kim olursa olsun, orada bizim TIR'larımızı durduran kim olursa olsun bunlar haindir. Çünkü sana Milli İstihbarat elemanıyım diyecek, sen onları kelepçeleyeceksin, yere yatıracaksın, tekmeyle üzerine basacaksın, vuracaksın 10-15 kişi üzerine çullanıyor. Bunlar terör örgütünün adamları. Pişmiş kelle gibi sırıtıyor. Ahlaksızlar hem zulüm ediyor, hem sırıtıyor. Oraya gelen savcı, bu savcı paralel yapı. Ve biz bunlara müdahale edince CHP rahatsız olmuş. MHP rahatsız olmuş hepsi. MİT kimin, Bayır Bucak Türkmenleri kimin hani siz milliyetçiydiniz. Bize Bayır Bucak Türkmenlerine yardım gönderin diyen MHP sen değil miydin? CHP, MHP'ye rağmen Bayır Bucak Türkmenlerini korumaya devam edeceğiz."
FETRET DÖNEMİNİ AŞACAĞIZ
Erdoğan, MHP'den iktidarı aldıkları dönemdeki ekonomik tablo ile mevcut ekonomik tabloyu da değerlendirdi. MHP'nin ülkeye kazandıracağı hiç bir şeyin olmadığını belirten Erdoğan şöyle konuştu;
"İhracatımız 36 milyar dolardı şimdi ihracatımızı 152 milyar dolar. Göreve geldiğimizde milli gelir 230 milyar dolardı, şimdi 820 milyar dolar. Yolsuzlukların olduğu bir iktidarda bunu yapabilirmisiniz? Allah aşkına MHP'lilere şunu söyleyin 3.5 sene içinde siz Türkiye'ye kaç kilometre bölünmüş yol yaptınız sorun. Yapabildikleri hiç bir şey yok Sakarya'da deprem oldu, Düzce'de deprem oldu, Kocaeli'nde deprem oldu maalesef yarıda bırakıp kaçtılar. Biz geldik tamamladık. Biz buyuz aramızdaki fark bu. Adana'da yerel yönetimin de durumu ortada. Bir fetret dönemi var, bunu aşmamız lazım. Bunu beraber aşacağız. Biz Ak Parti olarak Türk'ü ile Kürdü ile Arap'ı ile aklınıza ne gelirse bütün halkımızı seviyoruz. Kimlik siyaseti yapan parti değiliz. Siyasi Kürtçülük siyasi Türkçülük yapan bir parti değiliz. Biz 77 milyonun partisiyiz. 780 bin kilometrekarenin partiyiz, bizim farkımız bu, bölgesel milliyetçilik, dinsel milliyetçilik yok, eser milliyetçiliği var. Yola çıkarken tek bayrak dedik. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Hilal bağımsızlığımızın ifadesidir, yıldız şehidimizin sembolüdür. Mithat Cemal ne diyor 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır' Tek vatan diyoruz 780 bin kilometrekare ile tek vatan. Tek devlet, paralel yapılara asla müsahama yok. Bunlar çökecek bunların inlerine giriyoruz inlerine. 17 Aralık, 25 Aralık iyi ki oldu. Bunların yüzleri ortaya çıktı. Bütün ekiplerimizle bunları izliyoruz, kovalıyoruz, gereğini de vakti geldiğinde yapacağız, af yok. Vandallara, kasetlere, sokak eylemlerine bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz. Bu kirli ittifaka bir şamar vurmanızı istiyorum."
PINARHİSAR'A GÖNDERİLDİM
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini CHP'den devraldığında 2,5 milyar dolar borç olduğunu hatırlatan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti;
"Çöp dağları vardı hava kirliği vardı, susuzluk sorunu vardı. Borcu 1,2 milyar dolara düşürdüm, çöp sorun olarak kalktı, su sorunu kalktı hava kirliliği kalktı. Farklı bir İstanbul'un temellerini attık. 4.5 sene dolmuştu ki biliyorsunuz okuduğum şiiri, doğru Pınarhisar'a gönderildim. Medreseyi yusufiyeden Ak Partiye. Her olanda bir hayır vardır. Şer zannedersiniz hayır olur. Hiç endişe etmeyin bu CHP, bu MHP geçmişte biliyorsunuz bizim yavrularımızı başörtülü kızlarımız okullara aldılar mı? Almadılar. Üniversite almadılar. Kastsayı çıkartılar erkeği de kızı da almadılar. Şimdi katsayı kalktı İmam Hatipliler, Meslek Liseliler isteği üniversiteye gidebiliyor mu, ayrımcılık var mı? Bunlar ne çileler çekti. İmam Hatip'te okurken bana da 'Ölü yıkayıcı olmaya mı geldiniz?' dediler Onların ölü yıkayıcı dediği bu ülkede başbakan oldu. Ve şimdi başörtülü başı açık Türkiye bölündü mü? Bütün kardeşlerim el ele mi? Öyleyse neydi zulüm. Az mı zulüm ettiler. Saidi Nursi ne diyor, 'Zalimler için yaşasın cehennem' Onları ancak cehennem paklar. Verecekler hesabı, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. MHP'nin, CHP'nin hiç bir farkı yok. BDP'nin hiç bir farkı yok. BDP siyasi Kürtçülük yapıyor, MHP siyasi Türkçülük yapıyor. Gelin Türk'ü de Kürt'ü de sevin."
ÇOCUKLARINIZI OKULLARINDAN ALIN
Açık konuşmayı sevdiğini, kapalı hesaplar içine girmediğini hatırlatan Erdoğan sözlerini şöyle devam etti;
"Bu Pensilvanya'daki hiç siyaset yapmamış hiç oy kullanmamış kullanmayacakmış. Yavrularınızı bunların dershanelerinden çekin alın. Hiç tereddüt etmeyin, özel okullarından çekin alın. Devletin okulları bize yeter. Hafta sonlarında takviye kursları vereceğiz ücretsiz olarak. Bunların yayın organlarını kesinlikle evlerinize sokmayın. Zannediyorlar ki biz bu işi şöyle büyüttük, şöyle oldu, böyle oldu. Bunların, bunun dersini alması lazım. Yurtlarında evlerinde kalan varsa çekin alın. Kredi Yurtlar sizlere açık eğer yurdumuzda yer yoksa devletin sosyal tesislerine sizleri almaya hazırız. Orada da yer yoksa gerekirse sizleri otellerde misafir edeceğiz ve bu yılı böyle atlatacağız. Türkiye Cumhuriyeti'ne isyan yapanlara karşı en büyük dersi biz vereceğiz. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nden daha gülü değiller.
BUNLARIN MAĞAZALARINDAN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN
Bir de Beymen var. Bütün dükkanlarını seferber ediyor İstanbul'daki mamul eylemleri olduğu zaman. Bir işadamı iktidara karşı sokakları terörize edenlerin yanında yer alır mı? Bundan sonra karşınızda bizi bulacaksınız. Bunların mağazalarına gidip alış veriş yapmayın. Tavrınızı koyun bu sivil direniştir. Neyin ne olduğunu bunların anlaması lazım oyun çok büyük. Türkiye Cumhuriyeti'ne milli güvenliğimize Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na Genelkurmay Başkanı'na saldıranlara en güzel cevabı siz vereceksiniz. Her zaman dayanışmanın, birliğin, hoşgörünün yanında olduk. Bunlar muhalefet partileri belli illere bölgelere sıkışıyor, oradan dışarı çıkamazken, 81 vilayeti bir bütün olarak kucakladık. Gerginliğin tarafı, olmadık olmayacağız. 30 Mart siyasetin ve demokrasinin zafer günü olacak. Türkiye'nin içine, devletin içine sızmış çetelerin artık tamamen kaybedeceği bir tarih olacak. 30 Mart, Pensilvanya yönetimindeki yeni Ergenekon'un da umudunu tamamen yiteceğini tarih olacak. Son çeteyi de tasfiye ederek, zincirlerden prangalardan kurtularak aydınlık geleceği hep birlikte inşa edeceğiz."
Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından seçim otobüsüyle Adana Havaalanı'na geçti. Yol güzergahında sevgi gösterisinde bulunan çocuklara oyuncak atan Erdoğan, uçakla Antalya'ya gitti.
EN KALABALIK AK PARTİ MİTİNGİ
Ak Parti il yöneticileri, Başbakan'ın gelişinden 3 gün önce düzenledikleri basın toplantısında, meydanın 110 bin kişi aldığını, böylece mitinge aynı sayıda katılım olacağını açıklamıştı. Bugün ise gerek parti yöneticileri, gerekse Emniyet Müdürlüğü çevrelerinde 50 ile 53 bin arasında katılım olduğu değerlendirildi. Parti çevrelerinde daha sonra ise katılımcı sayısı 90 bin olarak konuşuldu. Parti yöneticileri ayrıca, bugünkü mitingin Adana'daki en kalabalık Ak Parti mitingi olduğunu savundu.

 (BK/AAA)(FOTOĞRAF)