BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan havalimanından ayrıldıktan sonra evine parti otobüsü ile hareket etti. Başbakan Erdoğan'ın Kısıklı'daki konutuna giden cadde trafiğe kapatıldı. Erdoğan buradan geçerken kendisini bekleyen grupların desteği ile karşılaştı. Gruptakiler Başbakan Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunarak çiçek attı. Başbakan ve eşi Emine Erdoğan bu gösterilere otobüsten el sallayarak karşılık verdi.

Vatandaşlar, Recep Tayyip Erdoğan'ı Üsküdar Kısıklı'daki evinin önünde de coşkuyla karşıladı. Başbakan Erdoğan'ın konutunun yakınındaki cadde, vatandaşların toplanması üzerine çift yönlü trafiğe kapatıldı. Partililer, güvenlik noktalarında arandıktan sonra alana alındı. Başbakan Erdoğan'ı taşıyan seçim otobüsü alana gelirken, yola karanfiller atıldı. Ellerinde Türk bayrağı, Erdoğan'ın posteri ve AK Parti flamaları ve dövizler taşıyan partililer, Başbakan'ı destekleyen sloganlar attı.

Başbakan Erdoğan'ın 25 dakika süren konuşması sık sık "Türkiye seninle gurur duyuyor", "Ya Allah bismillah Alluhu ekber" ve "Mücahit Erdoğan" sloganlarıyla kesildi. Erdoğan'ın yanında eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski bakanı ve AK

Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, bazı AK Parti milletvekilleri, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Giyaseddin Gergin de yer aldı.

- Ömer Hayyam'dan dizeler

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının sonunda, sunucu Orhan Karakurt tarafından Ömer Hayyam'ın, "Karanlık aydınlıktan, yalan doğrudan kaçar/Güneş yalnız da olsa etrafa ışık saçar/Üzülme doğruların kaderidir yalnızlık/Kargalar sürüyle kartallar yalnız uçar" dizeleri okundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, otobüs üzerinden eşi Emine Erdoğan ile birlikte vatandaşlara kırmızı karanfil attıktan sonra AK Parti'nin önceki seçimlerde kullandığı seçim şarkısı eşliğinde alandan ayrılarak, evine geçti. FOTOĞRAFLI (GK)