LÜLEBURGAZ MİTİNGİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kırklareli mitinginin ardından helikopterle Lüleburgaz ilçesine geldi. Lüleburgaz Stadı'na inen Başbakan Erdoğan daha sonra otobüsle toplu açılış töreni ve miting için Kongre Meydanı’na geldi. Burada alanı dolduran yaklaşık 5 bin kişiye hitap eden Erdoğan, iktidarları döneminde yolsuzlukların hortumunu kestiklerini söyledi. Yoksulluğu azaltacakları sözünü tuttuklarını söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yasakları kaldıracağız dedik kaldırıyoruz. Bir şey söyledik Afyonkarahisar’dan çıkarken tek millet tek bayrak tek vatan ne dedik. Ne dedik tek devlet. Tek millet derken neyi anlattık. Millet kavramının içinde tüm etnik unsurlar vardır. Cahiller bunu anlamıyor. Millet kavramımın içinde Türkü, Kürdü, Romanı, Lazı, Gürcüsü, Abazası vardır. Tüm etnik unsurlar millet kavramının içindedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatışı altında toplandık geleceği yürüyoruz."
Başbakan Erdoğan, dik duracaklarını ancak diklenmeyeceklerini bir kez daha dile getirerek, “Tek bayrak dedim. Ana muhalefet Hakkari’ye gidiyor mitinginde tek bir Türk Bayrağı yok daha geçen seçimlerde. O zaman bölücü terör örgütünden izin alamadı yorumunu yaptık. Ama ayni yerde biz de yaptık, bayrağımızı salladık. Çünkü bu bayrakla iftihar ediyoruz. Rengi şehit kanı, hilal bağımsızlık ifadesi, yıldız şehidimizin sembolü" dedi.
Ülke topraklarında kimseye ameliyat yaptırmayacaklarını söyleyen Erdoğan, "Bu topraklar üzerinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Her geçen gün büyüyor. Biz milliyetçiyim diyenlerden 11 yıl önce iktidarı aldık, hükümeti bırakıp kaçtılar. 3.5 yıl dayandılar baktılar batıyoruz, kaçtılar. Yürütemediler, şimdi de sadece hakaret ediyorlar" diye konuştu.
TÜRKİYE DÜNYA BARIŞININ TEMİNATI
Türkiye’nin dünya barışının teminatı olduğu görüşünü savunan Erdoğan, “Her zaman mazlumların mağdurların yanında olacağız. Bu can bu bedende oldukça bu yolda yürüyeceğiz. Ecdadımız bunu yaptı. Hint Yarımadası'na donanma gönderdi. Bir zulüm için zulmü durdurmak için adım attı. Böyle bir ecdadın torunuyuz onun gereğini yaparız" dedi.
CHP'yi eleştirirken de Kemal Kılıçdaroğlu’na, ‘Ana muhalefetin Genel Müdürü’ diyen Erdoğan, "Buraya gelmiş Kurban Bayramı'nda ithal hayvan alıyorlar demiş. Eline dizine dursun bu bayramda bir tane ithal hayvan getirmedik. Ülkemizde şu anda yetiştirdiğimiz hayvanları kestik. Ama takip etmiyor. Kılavuzu karga olanların biliyorsunuz burnu çamurdan kurtulmaz bunların hali bu. Kargaya da hakaret ettim saygısızlık oldu ama o da kusura bakmasın" diye konuştu.
Meslek liselerinin orta kısımlarını kapatan geçmiş iktidarların bu uygulamasını da eleştiren Erdoğan, “Başörtüsü ile uğraştılar yavrularımızı okullara sokmadılar üniversitelere sokmadılar. Ne oldu şimdi, üniversitelere giriyor mu sıkıntı var mı yok. Başı açık da benim kızım, başı örtülü de benim kızım. Devlet dairelerinde beraber çalışıyor. Türkiye parçalandı mı, bölündü mü ne oldu? Olan onlara oldu. Normalleşiyor. Türkiye güzelleşiyor, birbirine saygı artıyor. Saygısızlıkta başarı olmaz saygıda başarı olur" dedi.
Başbakan Erdoğan, bakanlarla toplu açılış yaptıktan sonra helikopterle Tekirdağ'a gitti.