Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emniyet Özel Harekat Başkanlığı'ndaki iftar programında açıklama yaptı.
Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları:
Kendilerini istedikleri kadar rüyalarla kulaklarına fısıldanan tarihlerle verilen sözlerle aldatsınlar, hepsi beyhude. Milletimizin özellikle de şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin gönülleri ferah olsun. Başdanışmanlarımın tamamıyla duruşmaları takip ediyorum. Yarısı Ankara, yarısı İstanbul olmak üzere duruşmaları takip ediyorlar, günbegün raporlarını alıyorum, ne oluyor, ne bitiyor takip ediyorum.
"MAHKEMELERDE YAPTIKLARI AHLAKSIZLIKLARIN ONLARA FAYDASI OLMAYACAK"

Bu eli kanlı katillerin hiçbiri de kendilerini bekleyen acı akıbetten kurtulamayacaklardır. Mahkemelerde yaptıkları ahlaksızlıkların, cezaevlerinde açık net söylüyorum, çürürken onlara hiçbir faydası olmayacaktır. Şayet cezalarını tamamlayıp dışarı çıkanlar olursa, zaten milletimiz sokakta her gördüğünde onlara gereken cezayı verecektir. Onların yüzlerine tükürecekler ve milletin tükürüklerinde boğulacaklardır. İhanetlerinin bedelini ödemeyen tek bir FETÖ'cü kalmayana kadar mücadelemiz sürecektir.
"ONLARIN GİZLİ VATANLARI OLABİLİR"

Bizim bu ülkeden başka vatanımız yok. Birilerinin başları sıkıştığında Pensilvanya'ya kaçabilir, Almanya'ya kaçabilir, daha değişik ülkelere kaçabilirler. Onların oralarda gizli vatanları olabilir. Yunanistan'a kaçabilir, Rodos'a kaçabilir, şuraya kaçabilir, buraya kaçabilir ama bizim öyle bir toprağımız yok. Bizim varsa yoksa 780 bin kilometrekarelik işte bu topraklar. Onun için 15 Temmuz'da öz yurdumuzda parya durumuna düşmektense aslanlar gibi mücadele edip adam gibi ölmeyi tercih ettik, edeceğiz.
"KISKANIYORLAR BİZİ"

Üzerimizde oynanan oyunlar bitmedi. Unutmayın bitmeyecek de. Çünkü kıskanıyorlar bizi. Kıskanıyorlar sizi. Bu toprakları kıskanıyorlar. Hep milletimizi bölmeye çalıştılar. Tüm güçlerini milletimizin arasında tefrika ve fitne çıkarmaya harcadılar. Milletimizi bölmeden vatanımızı parçalayamayacaklarını bilenler kendilerince buldukları küçük çatlakları derin uçurumlara dönüştürmeye çalıştılar.
"MUHALEFETİN BAŞINDAKİ ZAT BENİM BU İŞARETİMİ ÇOK KISKANMIŞ"

Burada ismini anmaktan dahi edep ediyorum. Türkiye'de muhalefet partisinin başındaki zat benim bu işaretimi (Rabia) çok kıskanmış. Herhalde çok da hoşuna gitmiş. Bir terör örgütünün işaretini kullanıyor diyor. İçini söyle içini bu işaretin içinde ne var? Bu işaretin içinde tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet var. Acaba beyfendi sen bu ülkede tek millet değil de çok millet mi istiyorsun ondan mı rahatsız oldun? Tek bayrağın yerine şuan içeride olan adı milletvekili olan teröristler varya zaman zaman el ele omuz omuza veriyorsunuz İstiklal Caddesi'nde yürüyorsunuz ya.
Gezi'nin dördüncü yıldönümünü kutladınız. 2 polisimizin şehit olduğu Gezi olaylarının yoldönümünü mü kutluyorsunuz? Beraber yürüdünüz o yollarda siz. Ve onların paçavraları var bayrakları yok bizim ise tek bayrağımız var.
KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Suudi Arabistan ve ambargocu ülkelerin İhvan'ı terörist olarak kabul etmesinin ardından partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Bu konuda hükümete önerilerimiz var. Katar, İhvan'a yani Müslüman Kardeşlere desteği kesmeli. Bu konuda İhvan'ı destekleyecek siyasetten AK Parti uzak durmalı. Müslüman Kardeşleri destekliyor, başta AK Parti'nin genel başkanı. Bu çok tehlikelidir. O desteğini süratle çekmeli ve aynı şekilde 'rabia' simgesinden de vazgeçmeli; çünkü Mısır, Suudi Arabistan ve BAE Müslüman Kardeşleri terör örgütü olarak görüyor. Siz gitmişsiniz Müslüman dünyanın terör örgütü olarak gördüğü İhvan'ın simgesini getiriyorsunuz AK Parti'nin simgesi haline getiriyorsunuz. Hani bunun yerlisi hani bunun millisi? Bir terör örgütünün dört parmağını getirdiniz, kendi simgeniz yaptınız. AK Parti'nin İhvan'dan desteğini süratle çekmesi lazım" demişti.