Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi ekonomik yaptırımlarla dize getirmeyi planlayan Alman siyasetçilere seslendi, “Ambargoyu düşünler daha büyük bedel öder” dedi. Erdoğan grup toplantısında özetle şunları kaydetti: 
Bir süredir Amerika, Almanya, Hollanda başta olmak üzere birçok batı ülkesinde Türkiye’ye dair anlaşılmaz bir tutum tezahür ediyor. Batılılar istiyorlar ki Türkiye onlar ne istiyorsa hemen sorgusuz sualsiz bunu yerine getirsin. İstiyorlar ki sadece onların çıkarları masada olsun, biz fedakârlıkta bulunalım... İstiyorlar ki onlar bizim vatandaşlarımızı istedikleri gibi örselerken kendilerinin ajanları ülkemizde diledikleri gibi cirit atsınlar, buna mukabil biz hiçbir şey yapmayalım. Kusura bakmasınlar artık öyle bir Türkiye yok.

Sen, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı’na, bakanlarına ülkende konuşma imkânı vermeyeceksin ama ajanların gelip burada otellerde cirit atacak ve benim ülkemi parselleyecekler. Yok böyle bir şey! Bizimle ya egemenlik haklarımıza saygı göstererek eşit ve adil şartlarda ortaklık, müttefiklik, dostluk yapacaksınız ya da sergilediğiniz her saygısızlığın cevabını alacaksınız.
Hem himaye ettikleri teröristlerle ilgili taleplerimize ‘Bu yargının konusudur’ diyorlar hem de ülkemizde kaos çıkarmaya yönelik casusluk faaliyeti yürüten vatandaşlarını suçüstü yakaladığımızda işi diplomatik krize dönüştürüyorlar. Sizdeki hukuk da bizdeki guguk mu? Almanya’da, Amerika’da yapılınca suç sayılan bir eylem, Türkiye’de yapılınca niye birden hak ve özgürlük meselesine dönüşüyor? Üstelik bu mücadeleyi delikanlıca da yürütmüyorlar. Hemen işe ekonomi başta olmak üzere diğer ilişkilere teşmil edip bel altı vuruşlarıyla gerçek tıynetlerini ifşa ediyorlar. Ama bizi bunlarla tehdide kalkarsanız, yanılırsınız ve siz kaybedersiniz. Zira artık dünyada marka yok, markalar var. Bir marka gidiyorsa bir başka alternatif marka geliyor...
Kafayı Türkiye’ye takmışlar, çoktandır taktılar da başaramadılar. Gezi olaylarına ümit bağladılar olmadı, FETÖ’ye ümit bağladılar yine olmadı. Bir ara DEAŞ’ı üzerimize yönlendirmeye çalıştılar. PKK, PYD ve YPG, artık bu üçlemeye ilave etmemiz gereken SDG’den hâlâ ümitlerini kesmediler. Ama hiç ümitlenmesinler, yakından takip ediyoruz. Vakti saati geldiğinde ajanlarının tepesine binmeye devam edeceğiz. Buradan açıkça ifade ediyorum; Türkiye’yi ambargo tehditleriyle korkutacağınızı sanıyorsanız önce kendinizin çok daha büyük bir bedeli göze almanız gerekir.