BAŞBAKAN ERDOĞAN: CHP EZANI YASAKLADI

Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitignde muhalefete yüklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin darbelere destek olmak, zulüm, baskı, yasak demek olduğunu söyleyerek, "CHP demek milletin değerlerini, kutsallarını çiğnemek demektir. Ezanı aslından uzaklaştırmak isteyen bu CHP değil miydi? Ezanımızı Türkçe okutan bu CHP değil miydi? Onu aslına döndüren Menderes’i idam edenler bunlar değil miydi? Camileri ahıra, depoya, müzeye çeviren bu CHP değil miydi? Bunu annelerimiz, dedelerimiz çok iyi bilirler. Bunlar Kur’an öğrenilmesini, öğretilmesini yasaklayanlar. Benim babacığım maalesef bundan dolayı kaçtı kaçtı. Oğlum derdi, biz kümeslere saklanırdık. Biz derdi Kuranımızı evimizin en ücra köşelerine saklardık. Çünkü bunlar Kuran'ı toplatıyorlardı. Yakıyorlardı. Kim? CHP. Yıllar boyunca başörtüsüyle uğraşan, başörtülü kızlarımıza zulmeden bunlar değil miydi. Bu Pensilvanya’daki zat çıkmış, buradaki elemanlarına kapı kapı dolaştırıp CHP’ye oy istiyor. Yazıklar olsun sana. Sen bu CHP’ye nasıl oy istersin. Gazeteleriyle, televizyonlarıyla sabah akşam CHP’nin MHP’nin BDP’nin propagandasını yapıyorlar. Size, bizim verdiğimiz emeğe de yazıklar olsun. Ama artık Müslüman bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz. Geçti o iş" dedi.

Başbakan Erdoğan, Pensilvanya’daki zatın kendisine ‘uzun’ lakabını taktığını söyleyerek "Ey hoca diye geçinen zat, Allah’ın yarattığı bir insan orta, uzun, kısa boyluymuş diye bir tefriki yapmanın bizim inançlarımızda yeri bellidir. Sen nasıl hocasın. Söyleyeceğim daha ileri şeyler var da benim edebim buna müsaade etmez. Bu uzun diyor 'bize çok hainlik etti' diyor. Ne yaptık? 17 tane üniversite açmana müsaade ettik diye mi hainlik ettik. Bu kadar Milli Emlak’ın arazilerini size tahsis ettiğimiz için mi hainlik ettik. Eline diline dursun be, nasıl bunları söylersin. İyi niyetimizin kurbanı olduk. 30 Mart sadece CHP, MHP, BDP, Pensilvanya’ya ders verme günü değil aynı zamanda Türkiye’deki Ak Parti iktidarının millet nezdindeki itibarını teyit etme güçlü kılma günüdür" diyerek şöyle devam etti:

"Ak Parti'ye oy vermeyeceksin CHP'ye oy vereceksin diye yakınlarına Kuran’a el bastırıyorlarmış. Hatta daha ileri gidip, anne babayı reddetme, evliliği bozma gibi tehditler savuruyorlarmış. Bunlar işe yaramazsa, kaset tehdidiyle görüntü tehdidiyle hatta ölmüş insanlara verdikleri kanı haram etme tehdidiyle insanlık dışı yöntemlere başvuruyor. Herkesin gönlü rahat olsun. Bu yeminlerin hiçbirinin geçerliliği yoktur. Haşhaşi diyorsam biz bunu boşuna demiyoruz. Karşımızda saf insanları, temiz kalpli kardeşlerimizi, ihlaslı gayretli kardeşlerimizi istismar eden bir yapı var. Ben Pensilvanya’ya gönül veren o samimi alandaki kardeşlerimi tenzih ediyorum. Ama onlara da bir çağrıda bulunuyorum. Gelin bu oyunu bozun. Zekat dediler, sadaka dediler topladılar. İşte bugün gazetelerde Samsunlu bir hemşehrinizin röportajını gördüm. Ne diyor 'Yıllarca ben bunlara para verdim. Okullar yaptım. Ama makbuz istemiyorum. Makbuz isteyince işlerine gelmiyor. Makbuzsuz verilen para isteniyor. Şimdi bunu neyle izah edebilirsiniz. Hadi bakalım Pensilvanya. Bunu neyle izah edeceksin. 14 ay bu insanı içeri attınız. Her işadamına aynısını yaptınız. Şantajcı bunlar şantajcı. Başbakanı dinler, Genelkurmay Başkanını dinler, bakanları dinler, utanmadan sıkılmadan montaj. Ne yayınlarsanız yayınlayın. Eteğinizde ne varsa onu dökün. Dökmezseniz namertsiniz. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Namazımızdan da şüphemiz yok."

"CENNETTEN BAHÇE DE VERMİŞLER"

Başbakan Erdoğan alanda bulunan bir kişinin söyledikleri üzerine "Hacı amcayı da 50 bin lirasını almışlar STV’ye ortak etmişler. Kartta vermişler. Yani insanları aldatıyorlar. Cennetten bahçe de vermişlerdir. Tabi bu ihanet onların yanına kar kalmayacak" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun Büyükşehir ve ilçe adaylarını tanıttıktan sonra alandan ayrıldı. Samsun mitinginin ardından Çarşamba Havalimanına doğru yola çıktı. Havalimanına giderken Tekkeköy İlçesi'nde bekleyen yaklaşık bin kişi, ellerinde Türk bayrağı ve AK Parti bayrakları ile otobüsün önünü kesti. Başbakan ilk olarak otobüsün ön camından vatandaşları selamladı. Ardından otobüsün üzerine çıkarak, kalabalığa seslenen Başbakan Erdoğan, saat 21.00’de bir televizyon kanalında canlı yayına katılacağını söyleyerek, ilçeyi bugün ziyaret edemeyeceğini belirtti. Partisinin Tekkeköy İlçe Belediye Başkan Adayı Hasan Togar’a destek isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kalabalığa Karadeniz şivesi ile, "Siz meydanda değil miydiniz? Ne çabuk geldiniz. Anladım siz yolu kesmeye geldiniz" diyerek, Hasan Togar’a destek talebini tekrarladı. Yaklaşık 20 dakika bölgede kalan başbakan, vatandaşların sevgi gösterileri arasında otobüsün üzerinden inerek havalimanına giderek uçakla Ankara'ya gitti. 

(MS/SSA) (FOTOĞRAF)