Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz sonrası bazı Batı ülkelerinin Türkiye’ye yönelik ikircikli tutumlarını eleştirdi. Erdoğan, “Darbe girişimi sırasında, Batı maalesef iyi bir sınav veremedi” dedi. Bahreyn ve Suudi Arabistan’ın ardından Körfez turunun son durağı Katar’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada El-Arab gazetesine mülakat verdi 
Batılı ülkeleri öz eleştiriye davet eden Erdoğan “Düşünebiliyor musunuz, demokrasinin, milli iradenin merkezi Meclis’imiz bombalandı ama Batı’dan şöyle güçlü bir darbe karşıtı destek mesajı almadık, alamadık. Bu konuda Batı’nın kendini ciddi manada sorgulaması gerekiyor. Bize geçmiş olsun bile diyemeyecek kadar aciz duruma düştüler, günler sonra akıllarına taziyelerini bildirmek geldi. Bu, demokrasiye ve özgürlüklere sahip çıkma açısından Batı’nın Türkiye’de 15 Temmuz’da sınıfta kaldığının göstergesidir” dedi.
EL-KAİDE BAĞLANTILI OLSA...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de özgürlükler konusunda gerileme olduğu iddiasının da gerçeği yansıtmadığını belirterek “Hangi yayın organları kapatıldı? Terörle iltisaklı olan, terör propagandası yapan yayın organları kapatıldı” dedi.
“Darbe girişiminin FETÖ mensuplarının işi” olduğunu hatırlatan Erdoğan “Batı’da gazetenin ya da bir televizyonun gerek maddi, gerek içerik, gerek eğilimler açısından El-Kaide’yle bağlantılı olduğu ortaya çıksa ne olur? El-Kaide destekçisi sahipleri ya da çalışanları hakkında basın özgürlüğü adına hiçbir hukuki işlem yapılmaması mümkün mü” ifadelerini kullandı. Türkiye’de basın özgürlüğünün Batı’daki pek çok ülkeden fazla olduğunu ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: Şimdi Avrupa’nın değişik ülkelerinde patlamalar, terör olayları oldu. Orada medya yaralıların, ölenlerin kanlı görüntülerini anında sosyal medyada yayımlayabilir mi, tabii ki hayır. Bu zaten etik değil... Ama Türkiye’de birileri bunları hemen sosyal medyaya koyuyor, tabii devlet bu tür etik olmayan paylaşımlara müdahale edince de medya özgürlüğü yaygarası yapıyorlar.” 
MEDİNE’YE GEÇTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar’daki temaslarını tamamlayarak Suudi Arabistan’daki kutsal mekanlardan Medine’ye gitti. Erdoğan burada Peygamberimiz Hazret-i Muhammed’in kabrinin de bulunduğu Mescid-i Nebevi’yi ziyaret etti.