​​​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan'da halk oylamasıyla kabul edilen anayasa değişikliği ile "Cumhurbaşkanı seçilenin partisi ile ilişiği kesilir" kuralının kaldırılmasının ardından bugün parti genel merkezinde düzenlenen törenle AK Parti'ye üye oldu. Erdoğan üye olmasının ardından partisinin grup toplantısında bir konuşma yaptı. Konuşmasında Avrupa Birliği'ne yüklenen Erdoğan, "Fasılları açmaktan başka çareniz yok. Açarsanız ne ala! Açmadığınız takdirde güle güle." dedi.

"FASILLARI AÇMAZSANIZ GÜLE GÜLE"

İşte Erdoğan'ın konuyla ilgili konuşmasından satırbaşları:

Aynı şekilde Avrupa'da her türlü destek onlara veriliyor. Aynı şekilde PKK'ya veriliyor. Neden? Türkiye'nin önünü kesmek için veriliyor. Bundan sonra yapacağınız bir şey var, bugüne kadar açmadığınız şu fasılları açmaktan başka çareniz yok. Açarsanız ne ala! Açmadığınız takdirde güle güle. Türkiye bunların kapıkulu değildir. Bugüne kadar ne dendiyse hepsi yerine geldi.

"GEÇİN BUNLARI GEÇİN"

Yakında NATO zirvesi var orada görüşelim, 5 madde yazmışlar. OHAL kalkması gerekir, vs. Geçin bunları geçin, siz ne yapacaksınız onu söyleyin. Sen önce git Fransa'daki OHAL'i kaldır. Fransa'da OHAL edecek biz edemeyeceğiz, beyefendilerden izin alacağız. Böyle bir şey olabilir mi? Önce verdiğiniz sözü tutacaksınız, fasılları kaldıracaksınız.