Mehmet DEMİR / GÖLBAŞI (Ankara),()- BAŞBAKAN Yardımcısı Emrullah İşler, 1 Mayıs'ta İstanbul'da yaşanan olaylara değindi. İşler, "Bazı sendikalarımız Taksim'de kutlamalar yapmak istediler. Onların bu ısrarı ve inadı yüzünden dünde bir takım olaylar yaşandı. Çok şükür yaygın olaylar olmadı. Polisimizin gerekli tedbiri zamanında alması sonucunda çok şükür büyük sıkıntılar yaşanmadı. Ama gönül ister di ki modern Türkiye'de bu tür görüntüler hiç olmasın" dedi.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, 30 Mart yerel seçimleri kazanarak Gölbaşı'nın yeni Belediye Başkanı olan AK Parti'li Fatih Duruay'ı makamında ziyaret etti. İşler, burada gazetecilerin sorusu üzerine dün İstanbul Taksim'de yaşanan 1 Mayıs olaylarını değerlendirdi.

AK Parti olarak emeğe saygı gösteren bir parti olduklarını belirten İşler, “Bildiğiniz gibi 2009 yılında çıkarttığımız bir yasayla 1 Mayıs'ı resmi tatil ilan ettik. Türkiye bir hukuk devleti. Hukuk devletinde de uyulması gereken bazı kurallar var. Valilikler, nerede yapılacağı kararı verdi ve bu ilgili kurum ve kuruluşlara, sendikalara da tebliğ edildi. Ama bazı sendikalarımız Taksim'de kutlamalar yapmak istediler. Onların bu ısrarı ve inadı yüzünden dünde bir takım olaylar yaşandı. Çok şükür yaygın olaylar olmadı, Polisimizin gerekli tedbiri zamanında alması sonucunda çok şükür büyük sıkıntılar yaşanmadı. Ama gönül ister di ki modern Türkiye'de bu tür görüntüler hiç olmasın. Nitekim alternatif bizim gösterdiğimiz alanlarda İstanbul' da Türk-İş Kadıköy' de kutlamalar yaptı ve bayram havasında gerçekleşti. Hak-İş Kayseri' de yaptı, Erzurum'da kutlamalar yaptı işte Türkiye'nin istediği ve özlediği tablo bu. Bazı gruplar ısrarla biz hükümete, devlete kafa tutar gibi illa burada yapacağız, şurada yapacağız diyerek bir dayat içeresine giriyorlar. Temenni ederim ki aynı görüntüleri gelecek yıldaki programlarda görmeyiz. Türkiye bu tür görüntüleri hak etmediğine düşünüyorum. Türkiye'nin artık kan kaybına enerji kaybına harcayacak vakti yok. Hakem millettir, hakem sandıktır. işte 30 Mart'ta sandık ortaya konuldu ve netice ortaya çıktı. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var Genel Seçimler var bir derdi olan bir iddiası olan onu gelsin sandıkta çözsün. Demokrasilerde sandık yegane karar merciidir. Milletin iradesi sandıkta tecelli ediyor. Biz milletimizin iradesine bugüne kadar güvendik. Bundan sonrada güvenmeye devan edeceğiz. Milletimize hizmet yolunda yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Ardından, Başbakan Yardımcı Emrullah İşler, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay'a Çin'i işleme tabak hediye ederken, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay'da Başbakan Yardımcısı Emrullah işlere tabak hediye etti.

() (MV)