Durmuş SEVİNDİK- Cenk TOPCU/ZONGULDAK, () - BAŞBAKAN Yardımcısı Emrullah İşler, batı dünyası, uluslararası camia destek verdiği sürece İsrail'in öldürmeye devam ettiğini söyleyerek, "Çünkü kendisini kınayan, eleştiren, 'dur' diyen bir BM sistemi bulunmamakta. BM sistemi maalesef iflas etmiş durumda" dedi.
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, bugün Zonguldak Valisi Ali Kaban'ı makamında ziyaret ettikten sonra AK Parti İl Başkanlığı'na geçti. Burada konuşan İşler, kamuoyu yoklamalarının Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda sonuçlanacağını gösterdiğini, yüzde 55'in üzeirnde bir oyla seçimi sonlandıracaklarını söyledi. İşler, şöyle konuştu:
"Böylece halkın oylarıyla seçilecek ilk Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olacak. Yeni Türkiye'nin mimarı olarak da kendisine bu görevin son derece yakışacağını düşünüyorum. Bazıları hala eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşuyorlar, statükodan yana tavır koyuyorlar. Eski Türkiye'yi devam ettirebilecek aday arayışlarına girdiler ve 'çatı aday' adı altında kimsenin tanımadığı, bilmediği bir zatı kamuoyuna ve parti tabanlarına dayattılar. Bunun da kabul görmediğini şuan itibariyle Türkiye'de herkes görmekte. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gergin bir ortamda değil de sakin, huzurlu bir ortamda geçiyor olması da ayrıca bizleri mutlu ediyor."
İSRAİL'İN GAZZE SALDIRISI
Başbakan Yardımcısı İşler, bir gazetecinin sorusu üzerine BM'nin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları karşısındaki tutumunu eleştirdi. İsrail'in Filistin topraklarını işgal ettiğini, Hamas'ın ise roketle buna karşılık verme çabası içinde olduğunu vurgulayan İşler, "Hamas bir direniş örgütü. İsrail'in yapmış olduğu saldırılar ortada. Netanyahu'nun açıklamaları var; 'Biz sivilleri korumak için mücadele ediyoruz' diyor. Sivilleri korumak için bebekleri kundakta mı öldürmek gerekiyor? Oyun oynayan çocukları sahil de öldürmek mi gerekiyor? İnsanların başına evleri yıkmak mı gerekiyor? Bunlar sivil değil mi? Böyle çarpık bir anlayış söz konusu" dedi.
'ULUSLARARASI SİSTEM ÇIKMAZ İÇİNDE'
Bir takım Filistinli ve Hamaslıların bu saldırılara cılız da olsa karşılık vermeye çalışırken 'terörist' yaftasıyla yaftalandıklarını ifade eden İşler, şöyle dedi:
"'Teröristlerle mücadele ediyoruz' diye 600'ün üzerinde sivil öldü, insan öldü. Bunların çoğu sivil, çatışmaya giren insanlar değil. Orada bir insanlık trajedisi yaşanıyor. BM Genel Sekreteri de Hamas'ı suçluyor bütün bu olayların faili olarak. Batı dünyası, uluslararası camia bu şekilde İsrail'e destek verdiği sürece de İsrail öldürmeye, sürekli can almaya devam ediyor. Çünkü kendisini kınayan, eleştiren ve kendisine 'dur' diyen bir BM sistemi bulunmamakta. Mesele İsrail olunca hiçbir kural dikkate alınmamakta ve tanınmamakta. BM sistemi maalesef iflas etmiş durumda. Uluslararası sistem gerçekten bir çıkmaz içerisine girmiş durumda. Bu sistemin biran önce mazlum milletler hakkını savunacak şekilde yeniden yapılanması gerektiğini düşünüyorum."
Polislere yönelik operasyonla ilgili de İşler, "Bu bir yargı süreci. Yargı ülkede bağımsızdır. Bu sürecin sonuçlanması bekleyip göreceğiz. İnşallah hayırlısı olur" dedi.
'PROVOKASYONLAR ÇÖZÜM SÜRECİNİ ETKİLEMEYECEK'
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ndeki çatışmada 3 askerin şehit edilmesi, 6 PKK'lı teröristin de öldürülmesi olayının çözüm sürecini etkileyip etkilemeyeceği sorulan İşler, "Üzücü bir olay. Bu saldırıyı kınıyorum. Bu tür provakosyonlar çözüm sürecini inşallah etkilemeyecek. Bizim bu çözüm sürecini başarıyla sonuçlandırmamız lazım. Aksi taktirde bu ülkede 30 yıl kan aktı çatışma oldu. Bir 30 yıl da bunların devam etmesine müsaade etmeyiz ve etmeyeceğiz. Bu tür provokosyonlara da gelmeyeceğiz. Biz ülkemizi, sınırlarımızı korumakla görevliyiz. Bu konuda da elimizden gelen gayreti ve her türlü tedbiri güvenlik güçlerimiz alıyor, alacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI