MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, bugün ülkenin yolsuzluk ve rüşvetin iktidar mensupları ile özdeşleştiği bir ortamı yaşadığını söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti eleştiren Ayhan, "İktidardan istifalar, kabineden istifalar başlıyor.Yolsuzluk ve kirllik operasyonlarından rahatsız olan iktidar, emniyette operasyona başlıyor. Erdoğan Bayraktar'a söylenilen, kirliliğin açıkça üstlenilmesidir, savunulmasıdır. İktidar hukukun uygulanmasına karşı çıkıyor. Kararları uygulamıyar. Hukuk dışı uygulamalara yöneliyor. Emniyet yetkilileri görevden uzaklaştırılıyor. Emniyet bloke edilmiş vaziyette. Sabah operasyon yapan, öğleden sonra görevden alınıyor. Başbakan başka davalarda davaların savcısı oluyor. Aynı emniyet ekibi o zamanlar operasyon yaptığında çok memnunlardı. Bugün AKP iktidarı, yolsuzluk ve kirlilikle ciddi itham altındadır. Bu olay zaten darmadağın olmuş AKP iktidarının kabinenin etkinliğini ortadan kaldırılmıştır. Kabinenin revizyonu siyasi aklın dışındadır. Çünkü kabine revizyonu ile yani bakan değiştirmekle problem çözülmemiştir. Doğru olan hükümetin istifa etmesidir. 320 milletvekilinden bir İç işleri Bakanı bulamamıştır. Bazı bakanlıklara başbakan dışarıdan takviye talebine rağmen bakanlar köşten dönmüştür. Kabinede bakan değişimi yolsuzluk ve kirlilik sonucunda ortaya çıkmıştır" dedi.

Ayhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülke bugün kaos ve kargaşa içindedir. İktidar kendinden muzdarip hale gelmiştir. Ülke kendini yönetemeyen beceriksiz bir iktidarın elinde kalmıştır" diye konuştu.