NEV ŞEHİR, () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekçi, Türkiye'nin büyümesinin birilerini rahatsız ettiğini söyleyerek, "Biz, ülkemizin yüzde 99,9’u olan kardeşlerimizi kucaklayacağız. Onlarla etle kemik olacağız. Ekonomi yerli yerine oturmuştur. Kim ne yaparsa yapsın sorun olmaz" dedi.
Partisinin seçim çalışmalarına katılmak üzere Nevşehir’e gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Vali Mehmet Ceylan, Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından karşılandı. Bakan Zeybekçi, ilk olarak Belediye’yi ziyaret etti. Belediye Başkanı ve AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Ünver, ziyaretin anısına Bakan Zeybekçi’ye Avanos toprağından yapılı anfora hediye etti. Atatürk Bulvarı üzerindeki Hasan Ünver’in seçim bürosunun açılışını da yapan Bakan Zeybekçi, burada vatandaşlarla da sohbet etti.
Ekonomi Bakanı Zeybekçi, ardından, Nevşehir Organize Sanayi Sitesi’nde onuruna verilen yemekte işadamları ve sanayicileri ile biraraya geldi.
DEV YATIRIMLAR BAŞLADI
Burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin geçen yıl birçok dev yatırımı başlattığını anlatan Bakan Zeybekçi, şöyle konuştu:
"Tüm dünya genelinde Türk müteahhitlik şirketlerinin yaptığı ve yapmakta olduğu işlerin toplam tutarı 272 milyar dolardır. THY, Avrupa’da ikinci büyük havayolu şirketidir. 2015 yılı baharında bir numaraya yerleşecek. Dünyada en çok noktaya uçan havayolu şirketidir. Şu an itibariyle dünyanın en büyük 16'ncı ekonomisiyiz. Son 10 yılda ihracatını en fazla artıran ikinci ülkeyiz. 2013 yılında 50 yıldır kapısında borçlu olduğu IMF’ye borçlarının tamamını ödedi. Mayıs ayında dünyanın en büyük havaalanı inşaatını İstanbul’da başlattık. 40 yıldır enerjide dışa bağımlılığı azaltacak nükleer santrallerle ilgili habire konuşulurdu. Geçen yıl 2 nükleer santralin birden inşaatına başladık. 8 bin megavat kapasitelidir. Türkiye’nin üretim ve tüketiminin yüzde 15’ine yakın bir miktardır. Geçen yıl yine 2 bin megavat rüzgar santralinin inşaatını tamamladı ve devreye aldı. Marmaray’la iki kıtayı deniz altından birleştirdi. Üçüncü köprünün inşaatına başladık. İstanbul-İzmir otoyolunun ihalesi yapıldı. Yüzlerce hidroelektrik santral ihalesini yaptı."
BİRİLERİ RAHATSIZ OLDU
Son günlerde yaşanan olayların tamamen siyasi olduğunu söyleyen Zeybekçi, şöyle devam etti:
"1950’li yıllarda Demokrat Parti'li yürüyüş de birilerini rahatsız etmişti. 80’den sonra da birilerini rahatsız etti. Şimdi de Türkiye'nin büyümesi birilerini mutlaka ve mutlaka rahatsız etmiştir. Onun için şimdi yaşanan olaylar tamamen siyasi olaylardır. Kriz ekonomik olsaydı taş üstünde taş kalmazdı. Ekonomik sıkıntı olmadığı dönemlerde anayasa kitapçığının masanın üzerine atılması yüzde 7 bin faizlerin oluşmasına neden oldu. Yüzde 7 bin gecelik faiz. Rahmetli Sabancı 'Türkiye bir gecede yarı yarıya fakirledi' demişti. İki günde bankacılık sektörü çöktü. Türkiye 2-3 yıl içinde batan bankalara 70 milyar dolar para ödedi. Kümülatif olarak buraya getirirseniz 400 milyar dolar eder. PKK terörünün Türkiye’ye 30 yılda verdiği zararla hemen hemen eşittir."
28 Şubat'ın millete yapılan darbenin son sahnesi olduğunu ifade eden Bakan Zeybekçi, şöyle konuştu:
"Amaçları, bu millete ekonomik olarak en son darbeyi vurup bir daha ayağa kalkamayacak hale getirmektir. Ekonomi çökünce geriye artık ne kalıyor. Son darbe. Şu cümle tüm Türkiye’nin kulaklarında çınladı; 'Öyle bir darbe yaptık ki, etkisi bin yıl sürecek.' Toz duman görünen bugünlerden sonra, bu millete ihanet eden satılmış maşalar vardır. Dünyada her ülkenin gizli işi vardır. Adana’da MİT’in TIR'larını durduranlar, onları millete ve dünyaya deşifre edenle, Türkiye’yi dünyaya başka şekilde göstermeye çalışanlar vatan hainidir. Biz, ülkemizin yüzde 99.9’u olan kardeşlerimizi kucaklayacağız. Onlarla etle kemik olacağız. Ekonomi yerli yerine oturmuştur. Kim ne yaparsa yapsın sorun olmaz. Üretim, istihdam, toplam milli gelir, teknoloji yatırımları artmıyorsa Türk lirasının değerinin artması sunidir. Faizlerin artmasından Ekonomi Bakanı olarak memnun değilim. En son Merkez Bankası’nın faiz artırmakla ilgili operasyonu doğrudur. Bunun çok uzun vadeli, kalıcı olmamak kaydıyla geçici bir tedbir olarak alınmasından yanayız."

SK(OE/SS) (FOTOĞRAFLI)