EKMEĞİMİZİ PAYLAŞIRIZ AMA TOPRAĞIMIZI ASLA
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Vali Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti. Vali Düzgün Ekmeleddin İhsanoğlu’na 10 Ağustos’da yapılacak seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için her türlü önlemlerin alındığını söyledi.
İhsanoğlu, daha sonra esnaf ziyareti öncesi Kayseri Şehit yakınları ve Gaziler derneğini ziyaret etti. Başkan Ali Yavuz’la bir süre görüşen İhsanoğlu, burada yaptığı açıklamada, "Şehitlerimizin bizim kalbimizde ayrı bir yeri var. Şehitlerimiz bu ülkenin birliği ve dirliği için canlarını seve seve feda ettiler. Kuran Kerim'de şehitler için yüce Allah, şöyle buyuruyor, ‘Şehitleri öldü zannetmeyin, onlar diridirler.’ Yüce Allah bu sözlerle şehitliğin derecesinin ne kadar yüksek olduğunu bize bildiriyor. Bu nedenle şehitlerimizin mekanlarının cennet olmasını diliyorum. Biz, bu ülkede yaşayan 76 milyon insanı kucaklıyoruz. Herkesi eşit görüyoruz. Herkesle ekmeğimizi ve soframızı paylaşırız ama, toprağımızı asla paylaşmayız’’ dedi.
Şehit yakınları ve Gaziler Derneğindeki ziyaretin son bölümünde Ekmeleddin İhsanoğlu, Suriye’nin Şanlıurfa sınırında şehit olan askerlerden Niğde’nin Çamardı’da toprağa verilen şehit Er Berat Sağırkaya’nın babası Bahattin Sağırkaya’ya telefon açıp, başsağlığı diledi.