İHSANOĞLU, TÜRK-İŞ'İ ZİYARET ETTİ
CHP ve MHP'nin çatı aday olarak adayı gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, Anıtkabir ziyaretinin ardından Türk-İş'i ziyaret etti. Kuvvetler ayrılığı ilkesine vurgu yapan İhsanoğlu, "İşçi camiasının haklı taleplerini dinleyen, yasaların çıkması için Meclis'i teşvik eden onu yönlendiren fakat onu etkilemeyen bir cumhurbaşkanının bu konuda elbette önemli bir rolü olacaktır" dedi.
İhsanoğlu'nun, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile görüşmesi yaklaşık yarım saat sürdü. Ziyaret sırasında konuşan İhsanoğlu, "Cumhurbaşkanı, bütün siyasi görüşlerin temsilcilerine açık olmalı. Cumhurbaşkanının, milli menfaatleri maksimize eden bir anlayışla onların ahenk içerisinde çalışmasını sağlayan parlamenter sistemde kuvvetler ayrılığı prensibine sadakatle bağlı olan ve halktan aldığı güçle, bütün halkı temsil etmesi gerekmektedir. Bu seçimler ilk defa doğrudan doğruya vatandaşlarımızın oyları ile sandığa gitmek suretiyle yapılacağından dolayı önem teşkil etmektedir" diye konuştu.
'MECLİS'İ TEŞVİK EDEN, YÖNLENDİREN, FAKAT ETKİLEMEYEN BİR CUMHURBAŞKANI'
İhsanoğlu, cumhurbaşkanın toplumu kucaklaması gerektiğini vurguladı. İhsanoğlu, "Toplumu kucaklayan bir cumhurbaşkanı, birliği ve beraberliği temsil eden bir cumhurbaşkanı olmasını istiyoruz. İşçi camiasında, servetin hakça dağıtıldığı, İLO'nun standartlarına uygun bir şekilde yürütülmesi önemlidir. İşçi camiasının haklı taleplerini dinleyen, yasaların çıkması için Meclis'i teşvik eden onu yönlendiren fakat onu etkilemeyen bir cumhurbaşkanının bu konuda elbette önemli bir rolü olacaktır" açıklamasında bulundu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İhsanoğlu, "Benim şahsen Türk-İş'in bazı yöneticileri ile çok eski zamanlara dayanan hatıralarım vardır. Onları da sayın başkan ve arkadaşlar ile paylaştık" dedi.
Muhammet BAYRAM- Hakime TORUN/ANKARA, ()

FOTOĞRAFLI