BATMAN'A GEÇTİ
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AB eski Bakanı Egemen Bağış, Siirt'teki programdan sonra Batman'a geçerek, merkez ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımını yaparken, "Çözüm sürecini halka anlatıyoruz. Halkımız 17 Aralık operasyonunu öyle iyi anlamış ki Başbakan Erdoğan'a nasıl sahip çıkacaklarını bize ifade ediyorlar. Gittiğimiz evlerde bu seçimin önemini seçmen bize anlatıyor" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay da, 17 Aralık operasyonunun çözüm sürecini hedef aldığına dikkat çekerek, "Bu operasyondaki en önemli hedef; 'Çözüm süreci'ydi. Çünkü birileri bu ülkenin kanından besleniyor. Biz bir damla kanın akmasını istemeyiz" diye konuştu. 1970'li yıllarda 'Kürdüm' dediği için tutuklanan  merhum BDP Milletvekili Şerafettin Elçi'nin adını Şırnak Havalimanı'na verdiklerini belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise şöyle konuştu:
"Bu ülkede iktidarımız birçok tabu yıktı. 30 Mart'ı seçim değil, referandum olarak görüyoruz. Türk, Arap, Kürt ve etnik unsurların pekişeceği dönüm noktası önümüzdeki seçim olacaktır. Pozitif siyaset yapıyoruz. Çözüm süreci olmadan buraya yatırım gelir miydi? Bölgede suküneti, barışı ve huzuru tesis ediyoruz. Temel hak ve özgürlüklerle birlikte demokrasi standartlarının yükselmesini hedefledik. 17 Aralık operasyonu yolsuzluk değil, çözüm sürecini baltalamaya yöneliktir. Hedef siyasi istikrardı, çözüm süreciydi."
Arif ARSLAN/BATMAN, ()