2002'DE ADAY ADAYI OLMUŞ
İçişleri Bakanı Efkan Ala, Pazaryolu ilçesinde seçim bürosu önünde yaptığı konuşmada 2002 yılında AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğunu ancak seçilemediğini söyledi. Efkan Ala şunları söyledi:
"Bakın 2002 yılında AK Parti kurulduğunda ben buraya geldim. Milletvekili aday adayıyım. Olmadı, olamadı. Ama hiç önemli değil ertesi gün bu hareketin liderinin ve kadrolarının benim dünyaya geliş nedenime uygun projeler yapacağını, kararlar alacağını biliyordum. Bu bakımdan hangi görev verildiyse o görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştım."
AŞKALE'DE MOBESE AÇTI
Aşkale MOBESE Kent Güvenlik Yönetim Merkezinin açılışını yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya vatandaşlar, 'Aşkale seninle gurur duyuyor' sloganı attı. Bakan Ala, "Bu elektronik imkanları emirlerine verdiğimiz devlet memurları polislerimiz, güvenlik birimlerimiz ve sivil memurlarımız bunları amaçları doğrultusunda kullanmakla yükümlüdür. Vatandaşımızın özel hayatını korumak için varız. Özel hayatını deşifre etmek için değil" dedi.
Devletin işleyişinde aksaklıklar olduğu zaman çok ciddi sorunlarla karşılaştıklarını anlatan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Bugün gerçekten arzu etmediğimiz bir durumla karşı karşıya kalmış durumdayız. O da, devletin içinde bazı örgütlenmeler, devletin güvenliğini tehdit eder duruma gelmiştir" dedi. İnternete düşen ses ayıtlarından söz eden Bakan Ala, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Devletin bazı bilgilerini, lüzumsuz, kayıtsız, gizli bilgilerini gereksiz kasıtlı ve anlamsız bir biçimde ama başkalarını hizmet edecek şekilde almış istiflemiş ve sonrada onu deşifre ederek ya da ona bir şeyler ekleyerek kullanmaya başlamıştır. Bu da bizim bu konularda ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini anlatıyor. Bu hususlarda devletin güvenliğine yönelik, milletin huzur ve güvenliğine yönelik hareketler nereden gelirse gelsin hiçbir şekilde izin vermeyiz ve bunun gereğini yaparız. Böyle işleri yapmak hiç kimseye hiçbir fayda vermez ve bunu yapanlara çok büyük zararlar getirir. Buradan uyarıyorum herkes akılını başına alsın. Doğru dürüst işini yapsın. Herkes işinde başarılı olmaya çalışsın ve milletin kendilerine emanet ettiği görevi dönüp millet ve devlet aleyhine kullanmasınlar."

NÖ,ZK(KS/ESM) (FOTOĞRAFLI)