İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, Erzincan'da yaptığı açıklamada İsrail’in Gazze’ye yaptığı kara harekatını şiddetle kınadığını belirterek, "Bütün İslam dünyasını doğru dürüst bir tepkiye çağırıyorum. Bütün insanlığı bu zulmü durdurmaya çağırıyorum" dedi
Geceyi Erzincan’da geçiren İçişleri Bakanı Efkan Ala bugün Cuma namazı sonrası kent mezarlığını ziyaret etti.Terzibaba Türbesinde dua etti. Bakan Efkan Ala, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İsrail’in Gazze’ye yönelik kara harekatıyla ilgili olarak Efkan Ala, şunları söyledi:
"Bütün İslam dünyasını doğru dürüst bir tepkiye çağırıyorum. Bütün insanlığı aslında bu zulmü durdurmaya çağırıyorum. Tüm insanlığın bu çağda gözü önünde böyle bir vahşet, tahammül edilebilir bir durum değildir. Bunun derhal durdurulması lazım. Birleşmiş Milletlerin, bütün uluslararası kuruluşların, İslam teşkilatının hepsinin faaliyete geçmesi lazım. Ramazan ayında milletin insanlığın insanların gözünün içine baka baka bu kadar ağır bir saldırının gerçekleştiriliyor olması insanlık için bir utançtır. Ümit ediyorum kısa zaman da Gazzeli kardeşlerimiz Filistinli kardeşlerimiz bu zulümden kurtulur. Bizim Gazze konusundaki Filistin konusundaki tavrımız çok açık nettir. Herkesinde bu açık ve net tavrı koyması gerekir. Bu çağa yakışmayan, insanlığa yakışmayan insanlığın hiçbir çağına yakışmayan bir durumdur. Bunun kimseye de bir faydası yoktur."
Erzincan'daki incelemelerini tamamlayan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait uçakla Elazığ’a geçti.

FOTOĞRAFLI