EDİRNE’nin Keşan İlçesi’ne bağlı Beyendik Beldesi’nin CHP Belediye Başkan Adayı Muhammet Örnek, beldede ikamet etmemesine karşın 197 sahte seçmen tespit ettiklerini, bu kişilerin nüfus kayıtlarının Belediye Başkanı AK Partili Nuran Uslu tarafından beldeye aldırıldığını iddia etti. İlgili makamlara şikayette bulunduklarını kaydeden Örnek, boş veya içerisinde kalanların olduğu evler, kuran kursu, ahır ve samanlıklara dahi nüfus kaydı nakledildiğini öne sürdü.
Beyendik Beldesi Beykent Mahallesi’nde bulunan TOKİ Konutları önünde açıklama yapan CHP Belediye Başkan Adayı Muhammet Örnek, 10 Ocak 2014 tarihinde listelerinin askıya çıkmasıyla belde dışından 197 seçmenin kaydedildiğini tespit ettiklerini söyledi. Örnek şöyle konuştu:
"Bu neredeyse bir köy. Bu 197 kişiden 150’si Beyendik’le hiç alakası olmayan, beldenin dışından gelenler. Beykent’te tespit ettiğimiz kapısı kırık daireye, içi boş daireye, içinde vatandaşımızın oturduğu, ev sahibi olduğu dairelere insanları kaydettirmişler. Bu çok acı verici. Ev sahibinin bile haberi yok. Ev sahibi evinde oturuyor. Gerçek belgeler burada. Ev sahibi de burada, ev sahibinin şikayet dilekçesi de burada, evin kendisine ait olduğunu gösteren belgeler de burada. Bunlar o kadar küçülmüşler ki, kuran kursuna dahi seçmen yazdıracak duruma gelmişler. Kuran kursunu seçim malzemesi yapacak hale gelmişler. Bunların ahirette yatacak yerleri yok. Allah’a nasıl hesap verecekler çok merak ediyorum. Dahası da var. Beyendik’in diğer mahallelerinde evlerin ahırlarına, samanlıklarına insanları yazdırdılar. Bunlar tespit edildi." 'BURADA BİR SÜRÜ USULSÜZ SEÇMEN YAZILMIŞ'
CHP Beyendik Belde Teşkilatı Başkanı Sezgin Gündoğdu ise, “Biz, Türkiye’de olduğu gibi Beyendik’te de şeffaf bir seçim istiyoruz. Bizim yalanla, dolanla işimiz yok. Burada bir sürü usulsüz seçmen yazılmış. Bunları biz yazdırmadık. Bunları yazdıranların neye dayanarak bunu yaptıklarını merak ediyorum. İçinde oturulan bir binaya nasıl seçmen yazılıyor? Bununla ilgili şikayetimizi yaptık" diye konuştu.  
KONUTLARDA OTURANLAR DA ŞİKAYETÇİ
Beyendik TOKİ Konutları’nda ikamet eden Yalçın Kasap, kendisine ait oturduğu dairede iki kayıtlı seçmenin daha çıktığını kaydederek, konuyla ilgili Keşan İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne dilekçe verdiğini belirtti.
Emine Gümüş ise oturdukları binada 9 sahte seçmen tespit ettiklerini söyledi.
BELEDİYE BAŞKANI: BELDEMİZE YENİ KONUTLAR KATILDI
Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu ise iddiaları yalanlayarak şunları söyledi:
"Bilindiği gibi beldemize TOKİ konutları ve Saral City’in yapmış olduğu konutlar katıldı. Burada oturan sakinlere adreslerini beldemize kayıt ettirmeleri konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Uyarılarımızı dikkate alan vatandaşlar nüfus kayıtlarını beldemize aldırıyorlar. Burada iddialarda bulunan arkadaşlarımızın da yakınları, bizim de yakınlarımız beldemize kayıt yaptırdı. Şu anda TOKİ’de de yaptıkları kayıtları inceliyoruz ve onların da itirazını yapacağız. Jandarma ekipleri beldemizde kontrollerini yapıyorlar. Evde bulunmayan vatandaşı yok yazıyor. Bizim bu konudaki tek isteğimiz, konuyla ilgili olarak belediye veya muhtarlığa; su aboneliğinin bulunup bulunmadığı ile vatandaşın orada ikamet ettiğini ispat eden belgeler sorulsun."
ÜY(LK/)(FOTOĞRAFLI)