CHP tarafından Edirne’den mevcut Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi yerine başkan adayı gösterilen milletvekili Recep Gürkan, başkan adayı sıfatıyla geldiği kentte, binlerce partili ve araç konvoyuyla coşkulu bir şekilde karşılandı. Partilileri selamlayarak şehir turu atan Gürkan, “Edirne’yi halkıyla birlikte yönetelim. Çünkü Edirne halkı dünyanın en güzel halkların birisi ve her şeyin en iyisini hak ediyor” dedi.
30 Mart yerel seçimlerinde CHP Edirne’de mevcut belediye başkanı Hamdi Sedefçi yerine milletvekili Recep Gürkan’ı aday olarak gösterdi. CHP Parti Meclisi'nin kararından sonra Ankara’da olan 50 yaşındaki Recep Gürkan, karayoluyla bugün Edirne’ye ‘başkan adayı’ sıfatıyla geldi. TEM otoyolu Edirne gişelerinde davul zurna ve binlerce partili tarafından karşılanan Gürkan, oğlu ve eşine sarıldıktan sonra gazetecilere adaylık kararının MYK ve PM tarafından alındığını belirterek şunları söyledi:
“Adaylığım genel başkanımızın ve Merkez Yürütme Kurulunun kararı. Tabi ki biz CHP’liyiz, Edirneliyiz. Edirne için, partimiz için bize bir görev veriliyorsa sonuna kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Ben bütün arkadaşlarımızı, Edirnelileri CHP’ye davet ediyorum. Bugüne kadar partimize emeği geçen bütün aday adaylarını tümünü, belediye meclis listesini yapmak üzere davet edeceğim. CHP en büyüktür, hiç kimse CHP’den büyük değildir. Edirne gerçekten çok iyi yönetilmesi gereken, dünya şehri olması gereken bir şehir, bunu el birliği ile yapacağız. Bütün aday adayı arkadaşlarımızın emeklerine saygı duyuyorum. Onlara Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamlarını getirdim. Belediye meclisini aday adayı arkadaşlarımızın teklifleriyle hep birlikte yapalım. Edirne’yi halkıyla birlikte yönetelim. Çünkü Edirne halkı dünyanın en güzel halkların birisi ve her şeyin en iyisini hak ediyor.”
SEDEFÇİ’YE TEŞEKKÜR ETTİ
Gazetecilerin Hamdi Sedefçi ile ilgili değerlendirmesini sorduğu CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Recep Gürkan, “Hamdi Sedefçi 4 dönem başkanlık yapmış, Edirne’ye çok büyük hizmetleri olmuş, Edirne’nin CHP’nin gönlünde taht kurmuş değerli bir büyüğümüz, partilimizdir. Ben bu güne kadar Edirne’ye yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine gerçekten minnettarım, kendisine şükranlarımı sunuyorum. Bize kentleşme anlamında yol göstericiliğe devam etmesini diliyorum. Bir karar vermiştir, partimizden ayrılmıştır kendi tercihidir. Saygı duyuyorum, yolu açık olsun” diye konuştu.
YÜZLERCE ARAÇLAR ŞEHİR TURU
Partililerin yoğun sevgi gösterisinde bulunduğu Gürkan, yüzlerce aracın katıldığı konvoyun başındaki bir midibüsle şehir turu atarak halkı selamladı. Daha sonra Çilingirler Caddesi’ne giden Gürkan ve beraberindekiler, esnafı ziyaret etti. Yoğun ilgiyle karşılanan Recep Gürkan daha sonra CHP İl Başkanlığı binasına geçti.