SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, seçim çalışmasını yürüttüğü Uzunköprü'de eczacı Ayşegül Cambaz'ın "Sizler bu sıkıntıları bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Artık hakikaten bıçak kemiğe dayandı" diye tepkisiyle karşılaştı. Bakan Müezzinoğlu ise "İnşallah bu seçimleri atlatalım, toparlarız" demekle yetindi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamında Edirne’nin Uzunköprü İlçesi’ne geldi. Partisinin belediye Başkan adayı Ercan Çobanoğlu ve beraberindekilerle birlikte Süleybe-Şefik Öztürk Huzurevi ve Ticaret Borsası binasını ziyaret eden bakan Müezzinoğlu ardından Gazi Caddesi’ndeki esnafları ziyaret etti. Girdiği bir eczanede eczacı Ayşegül Cambaz ile sohbet eden Bakan Müezzinoğlu adayına destek istedi. Eczacı Cambaz ise eczacılar olarak destek beklediklerini ifade ederek, “Sorunlarımızı sizler, bizlerden çok daha iyi biliyorsunuz. Bizim sıkıntılarımız için sizden destek beliyoruz. Eczacıların durumu çok zor. Onu size söyleyeyim, bizden daha iyi biliyorsunuz. Ayrıntıya girmeye gerek yok. Ama hakikaten artık bıçak kemiğe dayandı. Seçim sonrası inşallah yüzümüzü güldürürsünüz” diyerek sitem etti.

SİTEMİN NEDENİ SAĞLIK POLİTİKALARI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise “İnşallah bu seçimleri atlatalım, toparlarız” demekle yetindi ve işyerinden ayrıldı. Eczacı Cambaz, gazetecilerin neden sitem ettiğini sorması üzerine “Bakana eczacılar açısından bıçak kemiğe dayandı dedim. Sektör çok sıkıntılı. Hükümetin sağlık politikaları ana sebep” diye konuştu.

SANDALYA ÜZERİNDE KONUŞTU

Ardından cadde üzerindeki işyerlerine tek tek dolaşarak partisinin adayına destek isteyen Bakan Müezzinoğlu Atatürk Mahallesi’ndeki bir kahvene önünde toplanan partililere seslendi. Kahvehane önünde sandalye üzerine çıkarak konuşan Bakan Müezzinoğlu, “Bakınız şimdi ekonomi 800 milyar dolarlık bütçemiz oldu. Şimdi hedefimiz Cumhuriyet’in 100’nci yıl dönümünde 2 trilyon dolarlık milli bütçe. Ey Kılıçdaroğlu senin matematiğin buna ermez. CHP’li kardeşlerimi soruyorum. Bu üst yönetim Atatürk’ün partisine yakışan bir yönetim mi? O zaman yeniden şapkamızı önümüze koymamız lazım” şeklinde konuştu.

Uzunköprü İlçesi’ndeki ziyaretlerini tamamlayan Bakan Müezzinoğlu Edirne’ye geçerek konaklayacağı oteline gitti.

EÖ(LK/SSA) (FOTOĞRAFLI)