ANTALYA'da CHP'den istifa eden Muratpaşa Belediyesi'nin 15 yıllık Başkanı Süleyman Evcilmen, törenle DSP'ye katılırken CHP'nin yeniden dizayn edildiği savundu. Evcilmen, "Bu dizaynda Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Kemalist arkadaşlara ne yazık ki yer görünmüyor" dedi.
Antalya'da CHP'den aday gösterilmemesi üzerine partisinden istifa eden Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Çağlayan Spor Salonu'nda düzenlene törenle hem yeni partisi DSP'ye katıldı, hem de 4'üncü başkanlık dönemi adaylık çalışmalarına resmen başladı.
Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı törene büyük coşkuyla giriş yapan Başkan Evcilmen, herkese tek tek ulaşmaya çalışırken zaman zaman gözleri doldu. Konuşması için kürsüye çıktığında salonu dolduranlara karanfiller atarak teşekkür eden Başkan Evcilmen, CHP'nin kendisine hak etmediği bir şekilde davrandığını söyledi. Bu davranışı hazmedemediğini belirten Başkan Evcilmen, "Bu nedenle benim verdiğim mücadelenin adı onur mücadelesidir, mücadelenin adı onur savaşıdır" diye konuştu.
CHP'nin kendisine yönelik tutumun kabul edilebilecek bir davranış olmadığını vurgulayan Başkan Evcilmen, "Yanlıştı yapılmamalıydı" dedi ve salondakileri kendisiyle empati yapmaya davet etti.
'HİSSELİ HARİKALAR KUMPANYASI'
CHP'nin Antalya yöneticilerinin kendisi üzerinden bir oyun kurguladığını savunan Başkan Evcilmen, 9 Şubat Pazar günü Parti Meclisi kararıyla adaylığı ilan edilen Sultan Yeğen'in başkan adaylığının ancak 3 gün sürdüğünü söyledi. Sonrasında aday olarak İl Başkanı Devrim Kök'ün ortaya çıktığını kaydeden Evcilmen, "İl Başkanı maskeliymiş. Maskesinin arkasından meğer gözünü Muratpaşa'ya dikmiş. Kendini aday olarak açıklatmış. Şimdi ne oldu? Skandalların adamı oldu. Size bırakıyorum değerlendirmesini. O da geriye çekildi yeni bir isim öneriliyor. Tam bir hisseli harikalar kumpanyası" dedi.
Tüm yaşadıklarıyla birlikte artık CHP'nin yeniden dizayn edildiğinin gün yüzüne çıktığını savunan Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen, "Bu dizaynda Atatürkçü, Cumhuriyetçi, Kemalist arkadaşlara ne yazık ki yer görünmüyor" ifadelerini kullandı.
'CHP SEÇİMİ TEHLİKEYE ATTI'
Başkan Evcilmen, CHP'nin önemli bir hatasının da Muratpaşa'yı çantada keklik görmesi olduğunu savundu. 'Kimi koyarsak koyalım seçimi alırız' yaklaşımının Muratpaşa seçmeninin özgür iradesine ipotek koymak olduğunu savunan Evcilmen, "Ne yazık ki bazı otorite diye geçinen yereldeki arkadaşlarımız, ne yazık ki entrika, manipülasyon, angajmanlarla bu gerçekleri salt kendi gelecekleri için göz ardı ederek 30 Mart seçimlerini kendi aleyhlerinde riske sokmuşlardır, göreceksiniz" diye konuştu.
İĞNELİ MENDİL YÜZÜNÜ KANATTI
Muratpaşa'da 4 bin 600 kişiye ulaşarak yaptırdığı son ankette kendisinin yarışı önde götürdüğünü kaydeden Başkan Evcilmen, "Rahat olun seçimi kazanıyoruz" dedi. Bu sırada terini silmesi kendine uzatılan mendilin içinden çıkan iğne Başkan Evcilmen'in kaşına takıldı. Yüzü kanayan Evcilmen, peçeteyle oraya baskı uyguladı ve "Bu da uğurumuz olsun" diyerek konuşmasına devam etti.
'GİDECEK YERİMİZ DSP'
Başkan Evcilmen, CHP içinde haksızlığa sadece kendisinin değil partinin iktidar olmadığı dönemde belediyelerde 20 yılı aşkın süre CHP bayrağı dalgalandıran birçok belediye başkanı arkadaşının uğradığını savundu. Başkan Evcilmen, "Dizaynörler piyasada kendi kadrolarını kuruyor. Bize yer yok, bizim de gidecek yerimiz var o da DSP" diyerek yeni partisini açıkladı.
VEFASIZLARA GÖNDERME
CHP içinde paniğin başladığını, oylarında düşüşün başladığını savunan Süleyman Evcilmen, "Pandoranın kutusu açılmıştır. Bundan sonra hodri meydan. Yüreğimizdeki güvercinleri gökyüzüne salarak gökyüzünü beyaza boyacağız. Öyle bir tablo yapacağız adı sevgi, dostluk, vefa olacak. Bu son dizeler vefasızlara. Alan alır" sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Konuşmanın ardından DSP İl Başkanı Metin Oktay parti rozetini Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen'e taktı ve onunla birlikte beyaz güvercinleri havaya bıraktı.