DSP Genel Başkanı Masum Türker ile beraberindeki partililer, partinin kurucusu eski Başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'i, ölümünün 7'nci yılında mezarı başında andı. Türker, Cumhuriyet'in omurgasının kırıldığını, şeklinin değiştiğinin ortaya çıktığını söyledi.
Ecevit'in mezarına çiçek koyduktan sonra saygı duruşunda bulunup, dua okuyan Türker yaptığı konuşmada, Ecevit'i ölümünün 7. yılında anarken özlem duyduklarını belirtti. Türker, şunları söyledi:
"Aziz genel başkanımız, Demokratik Sol Parti'nin kurucusu ve kuramcısı Bülent Ecevit, sizin düşündüğünüz ve endişe ettiğiniz gibi Türkiye Cumhuriyeti şekil değiştiriyor. Parlamentoda Cumhuriyet'e, devlete meydan okudular. Cumhuriyet'in omurgasını kırdılar. Son yıllarda size yönelenler, sizin varlığınızdan yararlananlar parlamentoda sizi eleştirenlere cevap bile vermediler. Parlamentoda Cumhuriyet'in omurgası kırılırken, Cumhuriyet'in şeklinin değiştiği ortaya çıktı. Parlamentoda başı örtülü olanlara özgürlük sağlanmadı, başı açık olanlara bundan sonrası için yasağın mührü vuruldu. Mecliste muhalefet iktidarda olanlara teslim olmuş. Bugün Türkiye yurtdışında itibar kaybediyor. Türkiye'de kademeli olarak karşı devrim yapılıyor. Biz Demokratik Solcular kademeli karşı devrim yapanların her zaman karşısında olacağız. Mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz."
Demokratik Sol Parti olarak inançları için siyaset yaptıklarını belirten Türker, "Cumhuriyet'in kırılan omurgasını düzeltip yolumuza devam edeceğiz. Biz Demokratik Solcular var oldukça Ecevit'in düşünceleri ve Demokratik Sol hareket, Demokratik Sol kültürü yaşamaya devam edecektir. Hepimiz birer Ecevit'iz ve Demokratik Sol Parti'ye inançla bağlı olan kişileriz. Merhum liderimiz Ecevit'in yolunda yürümeye ilk günkü heyecan ve kararlılıkla devam edeceğiz. İnanç sömürüsü yapanlarla ve ülkemizi bölmek isteyenlerle mücadelemize devam edeceğiz. Ruhun şad olsun" dedi.

(AY/SS)