Mustafa İNSAN / MERSİN, () - DEMOKRATİK Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, yerel seçimlerde partisinin belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısı için geldiği Mersin'de 17 Aralık operasyonu sonrası yargı ve polisteki atamalar nedeniyle iktidarı, tüm bu gelişmeler nedeniyle hükümeti zorlayamadıkları için de TBMM'de grubu bulunan muhalefet partilerini eleştirdi.
Yakamoz Düğün Salonu'ndaki toplantıda partililerle bir araya gelen DSP Genel Başkanı Masum Türker, yerel yönetimlerle ilgili hiç kimsenin projesi olmadığını öne sürerek, "Çünkü bu dönem, Türkiye'nin dönüşüm dönemidir. Türkiye'nin bölünme sürecinin hangi ölçüde nasıl gideceği, insanların sindirilip sindirilmeyeceği ve kendi gelecekleri hakkında karar verip vermeyeceklerini belirleme seçimidir" dedi. Hükümeti eleştiren Türker şunları söyledi:
"Başbakan bunları çok iyi bildiği için, 12 yıldır kendisini iktidara taşıyan cemaatlerle kavga etmeye başladı. Oysa biz 12 yıldır haksızlık yapıldığını, hukukun çiğnendiğini, bir gün hukukun kendisine de lazım olacağını söyledik. İstanbul'da başlayan ve bütün Türkiye'ye yayılan 'Gezi' olaylarının arkasından, o tarihte olayları bastıran, bazı gençlerin ölmesine neden olan ve bazı olaylar nedeniyle insanların isyan ettiği süreçte, Türk polisini sanki düşmanla savaşmış gibi 'destan yazdılar' deyip, onlara birer maaş ikramiye verdi. Aradan bir yıl geçmedi, şimdi aynı polisi çeşitli yerlere sürüyor. O polis sanki destan yazan polis değil, sanki darbe yapmaya kalkışmış, hain gibi muamele görüyor." 
'HİTLER'İN BASKICI YÖNETİMİNİN BENZERİ'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bunları yaparken devletin nizamını bir kez daha değiştirdiğini öne süren Türker, şöyle konuştu:
"Türkiye'de en tehlikeli süreç, en tehlikeli alışkanlık, hesabına gelmediği zaman kanunları bir gecede değiştirip, hiç kimse ile tartışmadan 'ben yaparım' deyip, insanlara tahakküm etmektir. Bir dönem Avrupa'nın bütün ülkelerinde Hitler'in faşist yönetimi, baskıcı yönetimi yaşandı. İşte o baskıcı yönetimin benzerini bugün Türkiye'de Başbakan ilan etmiş durumda" dedi.
'ATATÜRK'E İHANET EDEN CHP'
Başta CHP olmak üzere muhalefet partilerini de eleştiren Masum Türker, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye'nin kaderini belirleyecek yasalarda üç muhalefet partisinden toplam oy kullananların sayısı 20 kişi. Halk bunu sorgulamalı. Şimdi vatandaşlara 'oyları bölmeyin' diyerek bizi aşağı çekmeye çalışıyorlar. Asıl bunu söyleyenler bizi böldü. Ama görüldü ki CHP o CHP değil. CHP Atatürk'e ihanet eden CHP. Atatürk'ü kullanan, Atatürk'e sığınıp, günü geldiği zaman da Atatürk'ü sorgulamayı düşünen CHP. Biz neden ona oy verelim? Niye bundan sonra kendi yolumuzda yürümeyelim? Ben 3 aydır söylüyorum, o fezlekeyi neden bekliyorsunuz? Soruşturma önergesi verin, önerge verilince Meclis'te görüşülecek. Meclis'te AK Parti'yi zorlayın, 'Temiz misiniz, değil misiniz, gelin komisyon kuralım?' deyin. Komisyon kurulunca, o fezlekeyi yazan savcıları çağırdığınızda, aynı şeyi bu kez ifade olarak vermek zorunda. Polisleri çağırırsanız, onlar da vermek zorunda. Demek ki muhalefet de görevini tam yapmıyor."
Türker, konuşmasının ardından partisinin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emrah Küçükkaptan ile birlikte Akdeniz, Mezitli ve Yenişehir belediye başkan adaylarını partililere tanıttı.
Mİ(BY/COŞ) (FOTOĞRAFLI)