Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar), () - AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Akharım Beldesi'nin Demokrat Partili (DP) Belediye Başkanı Eşref Ünsal, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini açıklayarak partisinden istifa etti.
Eşref Ünsal, makamında yaptığı açıklamada, 30 Mart yerel seçimlerinde Akharım Beldesi'nde Demokrat Parti adayı olarak seçime katıldığını ve belediye başkanı seçildiğini anımsatarak, cumhurbaşkanlığı seçiminde mensubu olduğu partinin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararına tepki olarak, belde belediye meclis üyeleri İsmail Özsöğüt, Ahmet Altın, Faik Altınışık ile birlikte DP'den istifa etme kararı aldıklarını söyledi.
ÇATI DEĞİL KUBBE ADAYI
Başkan Ünsal, DP'den istifasını duyururken, "Bugünden itibaren görevimize bağımsız belediye başkanı olarak devam edeceğim. Bugün gelinen noktada, demokratlıktan bahseden ancak Mısır'da darbeciliği savunan çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklememiz hususunda yapılan dayatmayı siyaset anlayışımızla bağdaştıramadık. Bizler çatı adayını değil 'minareler süngü/kubbeler miğfer' diyen, içimizden biri, kubbe adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğiz" dedi.
Eşref Ünsal, konuşmasında devamla şunları kaydetti:
"Ülke sorunlarını bilmeyen, halkın içinden gelmeyen, sözde demokrat Ekmeleddin İhsanoğlu için halktan destek istememiz mümkün değildir. Bu sebeple, dayatmacı politikayla belirlenen adaya tepki olarak DP saflarından ayrılarak, Genel Başkan Gültekin Uysal'a başarılar diliyoruz."
AK PARTİ'NİN İLÇE TEŞKİLATI KURUCUSUYDU
DP'den istifa eden Eşref Ünsal, daha önce AK Parti'nin Sandıklı İlçe Teşkilatı kurucu üyesiydi. 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den Akharım belediye başkanlığına adayı gösterilmediği gerekçesiyle istifa eden Ünsal, DP'ye geçerek bu partiden aday olmuş ve kazanmıştı.

FOTOĞRAFLI