Ferah IŞIK - Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, () - DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek için Denizli'ye gelerek çeşitli sivil toplum örgütleriyle görüştü. Uysal, 'MHP, CHP'ye metres oldu' diyen eski genel başkanları Süleyman Soylu'ya yüklenip, "İnsanların soyadının Soylu olması yetmez, sıfatlarının soylu olmasını bekleriz. Süleyman Soylu bizim için adli bir meseleye dönmüştür, partimizin kaynaklarını çar çur etmiştir, yargılanıyor" dedi.
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, sabah saatlerinde geldiği Denizli'de çeşitli sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek, çatı aday Ekmeleddin İnsanoğlu'na destek istedi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti'ni de ziyaret eden Uysal, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Uysal, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını savunarak şöyle konuştu:
"İki turlu seçim olur kanatindeyim. İktidar, PKK ile yürüttüğü çözüm süreci adı altında bölge insanlarından destek istiyor. PKK ise, siyasallaşma ve toplumsallaşma için bu durumu önemli bir eşik olarak değerlendiriyor. Bölge insanı ise, etnik siyasete mahkum edildi, rehin alındı. Demirtaş'ın adaylığıyla birlikte kendi pazarlık güçlerini arttırma noktasında bir iradelerini kamuoyu ile paylaştılar. Yerel seçimlere de baktığımızda, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalacağını düşünüyorum. Ekmeleddin İhsanoğlu'na iktidarın içinde de çarpık düzenden rahatsız olanlar oy verecektir. Türkiye, yüksek gerilim hattında bu siyaseti daha fazla kaldıramaz. Türkiye, aklı selim içinde kararını verecektir." 
'KIRAT ONU SIRTINDAN ATTI'
Uysal, "Eski genel başkanınız Süleyman Soylu'nun, 'MHP, CHP'ye metres oldu' sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"Süleyman Soylu, dün söylediklerini bugün inkar ediyor. 'Bunların paçalarından yolsuzluk akıyor' dediği şahsı bugün, 'İlelebet ezeli ve ebedi ikinci milli şefimiz' noktasına taşıyor. Süleyman Soylu, bizim için siyasi bir mesele olmaktan çıktı, adli bir meseleye döndü. Genel başkanlık yaptığı dönemde maddi tasarruflarıyla partinin kaynaklarını çar çur etmiştir. Şahsi menfaat sağlama noktasında, usulsüz işlemler yapmış ve yargılanmaktadır. İnsanların soyadının Soylu olması yetmez, sıfatlarının soylu olmasını bekleriz. İnsanlarımız mutlaka bunların değerlendirmesini yapar. Bahsi geçen şahıs, DP Genel Başkanı olarak AKP'ye katılmamıştır, girdiği kongrede 2009'da kaybetti. Kırat onu sırtından attı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI