Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, () - DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, oyunu, memleketi Afyonkarahisar'da kullandı. Uysal, Türkiye'nin demokrasi yoluyla yüksek gerilim yaratan meseleleri aşacağını söyledi.
Şemsettin Karahisari Ortaokulu 1091 nolu sandıkta oy kullanan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, millet için travma dönemi olarak tanımlanabilecek bir seçim döneminin geçirildiğini söyledi. Demokrasinin önemine değinen Uysal, şöyle konuştu:
"Demokrasi elbette sandıkta başlar. Seçim sürecinde eşit rekabet şansı olmamak üzere, iletişim imkanları, kamuoyu imkanlarına rağmen kader gününe geldik. Milletimiz sağduyusuyla, derin ferasetiyle her zaman olduğunu gibi bugün de görevini yapmıştır. Bu süreç içerisinde millet adına, hakikati ortaya çıkarmak adına mücadele verdik. İnsanlarımızın önüne, kendilerini görebilecekleri alternatif bir siyaset ortaya koymaya çalıştık."
DEMOKRASİNİN ZİRVE YAPTIĞI GÜN
Türk insanının sandığa koştuğuna kaydeden Uysal, "İşte bugün demokrasinin en zirve noktaya çıktığı gündür. Büyük bir özgüvenle, büyük bir gururla söyleyebileceğim şey, hakikaten inanarak mücadele etmiş, mazeretlere sığınmadan mücadele etmiş arkadaşlarımıza müteşekkiriz. Türkiye bütün eksiklerine rağmen, demokrasinin belki de bugün şekil şartlarına indirgeme teşebbüslerine rağmen, bunu aşabilecek tarihi tecrübeye ve parlamenter geçmişe sahiptir. Milletimiz yine demokrasi, hukuk yoluyla tartıştığımız yüksek gerilim hattında seyreden meseleleri aşacaktır diye ümit ediyorum" dedi.

OB(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)