DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefet partilerinin isminde uzlaşacağı ortak bir adaya destek vereceklerini söyledi.
Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne gelen Gültekin Uysal, Fethiye Belediye Başkanı DP'li Behçet Saatcı'yı ziyaret etti. Belediyenin dinlenme salonunda yapılan toplantının gündemini, cumhurbaşkanlığı seçimleri oluşturdu. Uysal, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ülkede büyük bir kutuplaşma yaşandığını, 76 milyonu kucaklayacak bir cumhurbaşkanının ülkenin geleceği açısından önemli olduğunu söyledi.
İktidarın, Türkiye'yi belli kutuplara çekerek böl, parçala, yönet mantığıyla idare ettiğini belirten DP Genel Başkanı Uysal, "Gönül arzu ederdi ki, Türkiye'de oyunu aldığı insanların yanı sıra oyunu alamadığı insanları da kucaklayan bir üslupla bu süreci sayın Başbakan yönetsin. Ben açık yüreklilikle ifade ettim. Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Cumhuriyet Halk Partisi'yle (CHP) beraber çatı aday önerisiyle, önemli bir mesuliyeti üzerlerine aldıkları düşüncesindeyim. Mecliste temsil yetkileri açısından bu görevi somutlaştırmaları gerekir. Aksi takdirde kendileri de bunun altında kalır" diye konuştu.
KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞME
Cumhurbaşkanlığı seçimi için yapılan görüşmelere de değinen Uysal, "Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'ni ziyaret ettik. CHP ve MHP'nin tavrının önünü açabilecek bir plan dahilinde ziyaretlerimiz oldu. MHP'nin bize ziyareti oldu, görüşlerimizi paylaştık. Önümüzdeki pazartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir ziyareti olacak. Önerilerimizi bu ziyarette de dile getireceğiz" dedi.
İSİM VERMEDİ
Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin isim vermekten kaçınan DP Genel Başkanı Uysal, şunları dile getirdi:
"Millet, demokrasi ve cumhuriyet şuuru taşıyan, toplumun ortak değerlerine ayağını basan bir aday tarifi yapmaya özen gösteriyoruz. Dayatma içinde olmayacağız. Ancak önerilerimiz olacaktır. Siyasi iktidarın 2011 yılından sonraki tavırlarıyla bu havuzdan alabileceği oy yüzdesi yoktur. Muhalefet partileri birleştiği her noktada gerekli başarıyı elde etmiştir."

ET(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)