DİYARBAKIR'daki Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya gelen Hak ve Özgürlükler Partisi, Dicle Fırat Diyalog Grubu ile Kürt Demokrasi Platformu üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile buluşmasına destek verdi.
Toplantıda konuşanlardan Kürt Demokrasi Platformu üyesi Tahsin Sever, ziyaretin bütün Kürtler için önemli ve tarihi bir ziyaret olacağını söyledi. Mesut Barzani'nin Diyarbakır ziyareti ve Başbakan Erdoğan ile buluşmasının gündeme geldiği günden beri, Kürtler arasında sevinç yarattığını ileri süren Sever, "16 Kasım'da Diyarbakır'a gelecek olan Kürdistan Federe Bölgesi Başkanı Sayın Mesut Barzani ve beraberindeki heyeti karşılamak bizim için onurdur" diye konuştu. Ziyaretin çok önemli ve hassas bir süreçte gerçekleşeceğini kaydeden Sever şunları söyledi:
"Ziyaretin diplomatik yönünün olmasının yanı sıra siyasi, ekonomik, tarihi ve kültürel yanları da vardır. Özellikle bütün Kürtler için çok anlamlı ve tarihi bir ziyaret olacaktır. Öyle görünüyor ki Kürdistan Federe Bölgesi Başkanı sayın Mesut Barzani'nin Diyarbakır ziyareti ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşme, Kurdistan ve Türkiye arasında var olan ilişkilerin stratejik bir düzeye evrilmesine de yol açabilecektir."
Mesut Barzani'nin Diyarbakır'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile buluşmasının bazı Kürt siyasi çevreleri tarafından eleştirildiğini kaydeden Sever, "Şimdiden bu ziyarete karşı çıkan, burun kıvırtan, küçümseyen, farklı mecralara çeken Kürt siyasi çevrelerinin de bu hasmane tavırlarından vazgeçip, bu ziyarete ulusal bir pencereden bakmalarını istiyoruz. Bilinmelidir ki, Başbakan Erdoğan'ın kafasının bir köşesinde bu ziyareti siyasi bir malzeme olarak kullanma fikri olsa dahi, onun bu fikri bu ziyaretin tarihsel öneminden bir şey kaybettirmez" diye konuştu.