Ferit ASLAN- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'ın Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanları, kentin en önemli sorunları olan temizlik, kaldırım işgali, kaçak yapılaşma ve ulaşım için işbirliği kararı aldı. Minibüsçüler ulaşımda alınan kararı protesto için kontak kapattı.
Büyükşehir Belediye Başkanı BDP'li Gültan Kışanak, kentin aynasının temizlik olduğunu ve yerel yönetimlerin başarısının ise  temizlikle ölçüldüğünü söyledi. Başkanvekili Fırat Anlı da, hazırladıkları 100 günlük acil eylem planı ile 4 önemli konuda çalışmaları görünür kılmak istediklerini belirterek, oy için popülizm yapmayacaklarını ve kaçak yapılaşmanın önüne geçeceklerini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak vekili Fırat Anlı, merkez ve merkez 4 ilçenin belediye başkanları, kentin en önemli sorunu olan temizlik, kaldırım işgali, ulaşım ve kaçak yapılaşma konusunda yaptıkları toplantıdan sonra kameraların karşısına geçerek ortak irade beyanında bulundu. Kışanak, ancak birlikte hareket ederek kenti ayağı kaldırabileceklerini düşündüklerini kaydederek şunları söyledi:
"Bu kentin en önemli ve çözülmesi gereken en acil sorunlarının başında temizlik, kaldırım işgali, kaçak yapılaşma ve ulaşım gelmektedir. Temizlik bir kentin aynasıdır. Aynı zamanda yerel yönetimlerin yapacakları icraatların aynası da yine temizliktir. Sokaklar, caddeler ve parklar en azından evimiz kadar temiz olacaktır. Temizlik sorununun üzerine büyük bir seferberlik ruhu ile gideceğiz. Katı atık yönetimi entegrasyonu projesini hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Diyarbakır'da günde 750 ton sokaktan alınıp götürülüyor. Yarın temizlik işçilerimiz ile bir araya gelerek neler yapılabileceğini konuşacağız." 
'100 GÜNLÜK ACİL EYLEM PLANI'
Başkanvekili Fırat Anlı da, en önemli sorun olarak belirledikleri konular için 100 günlük acil eylem planı hazırladıklarını, 100 günlük süre içerisinde bu sorunlar konusunda çalışmaları görünür kılmak istediklerini söyledi. Anlı şöyle dedi:
"Bütün halkımızı yapılan hizmetler konusunda sahiplenmeye çağırıyoruz. Kentin bütün bileşenleri ile çalışmaları birlikte ve ortak yaparsak daha fazla başaracağımıza inanıyoruz. Temel şikayetlerden önemli birisi de kaldırım işgalleridir. Özellikle toplumda engelliler ve kadınların kaldırım işgalleri konusunda ciddi sıkıntıları var. Bundan sonra buna izin verilmeyecektir." dedi
Oy için popülizm yapmayacaklarını ve kaçak yapılaşmanın önüne geçeceklerini söyleyen Anlı, insanları yerinden yurdundan etmeden kentin içinden dönüşümü sağlayacaklarını ifade etti.
MİNİBÜSÇÜLER KONTAK KAPATTI
Diyarbakır'da, bugün Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımda etkin yer almak için aldığı kararı protesto eden minibüs şoförleri kontak kapatarak eylem yaptı. İlçe otogarında eylem yapan minibüsçüler, belediyenin daha önce 2 sefer yaptığı bazı güzergahlardaki sefer sayısını artırmasına tepki gösterdi. Kışanak ise, minibüs kooperatifleri ile diyaloga hazır olduklarını ve sorunu konuşarak çözmekten yana olduklarını ifade etti.

FA,SS(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)