ANKARA, () - DIŞİŞLERİ Bakanlığı Libya'da bulunan vatandaşları ülkeyi terk etmeleri konusunda bir açıklama yayımladı. Açıklamada, güvenlik nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Libya'yı terk etmeleri ve bu konuda destek için Trablus Büyükelçiliği'ne başvurulabileceği bildirildi.
Dışışleri Bakanlığının açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 'Libya’da bulunmak için mücbir sebepleri olmayan vatandaşlarımızın bu ülkeden ayrılmaları ve zorunlu olmadıkça bu ülkeye seyahat etmemeleri Bakanlığımızın 4 Haziran ve 15 Temmuz 2014 tarihli duyurularıyla tavsiye edilmişti.
Libya’da kamu düzeni ve güvenlik durumundaki istikrarsızlık ve olumsuz gelişmeler çerçevesinde, halen Libya’da bulunan vatandaşlarımızın ülkeyi terk etmeleri kuvvetle tavsiye edilmektedir. Trablus Büyükelçiliğimiz, Libya’yı terk etmek isteyen vatandaşlarımıza gerekli desteği vermek üzere tertip almaktadır.
Libya’da bulunan vatandaşlarımızın karayoluyla Tunus’a geçişleri için yapılacak düzenlemeden yararlanmak istemeleri durumunda, 24 Temmuz saat 15.00’e kadar Trablus Büyükelçiliğimizin +218 21 340 11 41/42/43 numaralı telefonlarına şahsen başvurmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımızın Tunus’tan ülkemize dönüşlerini teminen de gerekli düzenlemeler gerçekleştirilecektir.
Vatandaşlarımızın Bakanlığımız ve Trablus Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyuruları takip etmeyi sürdürmeleri, herhalukarda şahsi güvenlikleri için mümkün olan tüm tedbirleri almaları yerinde olacaktır.'