DIŞİŞLERİ Bakanlığı, İsrail ile Filistin arasında Gazze konusunda süresiz ateşkes ilan edilmesinin memnuniyetle karşılandığı belirtilerek, "Ateşkes, bölgede şiddetin sona erdirilmesi ve kalıcı sükûnetin tesisi yönünde atılmış kaydadeğer bir adımdır" denildi.
Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Filistin ile İsrail arasındaki ateşkesin, bölgede şiddetin sona erdirilmesi için önemli bir adım olduğu belirtilerek şunlar kaydedildi; ''İsrail ve Filistin arasında Gazze'de süresiz ateşkes ilan edilmesine ilişkin varılan mutabakatı memnuniyetle karşılıyoruz. Ateşkes süresince Gazze'nin yeniden imarı için gerekli olan malzemeler ile acil insani ihtiyaçların girişi için İsrail ve Gazze arasındaki kapıların açılmasını, Gazze'ye mal ve insan girişi üzerindeki kısıtlamaların tümüyle kaldırılması için bir başlangıç olarak görmekteyiz. Ateşkes, bölgede şiddetin sona erdirilmesi ve kalıcı sükûnetin tesisi yönünde atılmış kaydadeğer bir adımdır. Önümüzdeki dönemde ateşkese riayet edilmesi ve taraflar arasındaki müzakerelerde tüm ihtilaflı konuların çözüme kavuşturulması önem taşımaktadır. Tarafların bu doğrultuda gerekli siyasi iradeyi göstermelerini temenni etmekteyiz.''
Açıklamada, bölgede sağlanacak kalıcı sükûnet ile İsrail-Filistin ihtilafının adil, kapsamlı ve kalıcı bir çözüme kavuşturulmasına yönelik çabalar için de uygun zemini oluşturucağı kaydedildi. Açıklamada; ''Türkiye, Filistin halkının meşru taleplerini karşılayacak sürdürülebilir bir ateşkes sağlanması doğrultusundaki çabalarını önümüzdeki dönemde de kararlılıkla sürdürecektir'' ifadeleri kullanıldı.